Μπορεί ο Κ. Μητσοτάκης να συνέστησε στα στελέχη του αυτοσυγκράτηση και ταπεινότητα, για να μη φοβηθούν οι πολίτες από την αναπάντεχη νίκη της ΝΔ, αλλά ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης, μαρτύρησε τον μεγαλεπίβολο σχέδιο του Μεγάρου Μαξίμου εν όψει των νέων εκλογών της 25ης Ιουνίου: Να κατορθώσει η κυβερνητική παράταξη να εκλέξει 180 βουλευτές, ώστε να μπορεί, χωρίς τη στήριξη άλλου κόμματος, να προωθήσει τις «αναγκαίες μεταρρυθμίσεις», όπως τις χαρακτηρίζει, μέσω της αναθεώρησης του Συντάγματος.

Ομολογημένος στόχος είναι η αναθεώρηση του άρθρου 16 για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Υπάρχουν όμως και άλλοι στόχοι, τους οποίους η ΝΔ αποφεύγει να διασαφηνίσει για να μην τρομάζει τους πολίτες εν όψει της δεύτερης κάλπης της 25ης Ιουνίου.

Δεύτερος στόχος της συνταγματικής αναθεώρησης είναι η άρση μονιμότητας στο Δημόσιο, στόχος που θα πλήξει άμεσα τις 100.000 γιατρών, νοσηλευτών και άλλων εργαζομένων στο δημόσιο σύστημα υγείας. Πρόκειται για εμμονή του Κ. Μητσοτάκη από την εποχή που υπήρξε υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης στην κυβέρνηση Σαμαρά και, από κοινού με τον Άδωνι, πραγματοποιούσαν τις απολύσεις γιατρών και τις συγχωνεύσεις Νοσοκομείων.

Τρίτος στόχος είναι να συμπεριληφθεί στο σύνταγμα η ιδιωτικοποίηση της δημόσιας υγείας, αρχικά μέσω της μετατροπής των Νοσοκομείων σε ΝΠΙΔ, προκειμένου να δοθεί στη συνέχεια δυνατότητα μέσω νομοθετικής ρύθμισης να καταλάβουν θέση στα ΔΣ των Νοσοκομείων οι ασφαλιστικές εταιρείες, οι οποίες σταδιακά θα γίνουν μέτοχοι και διαχειριστές τους.

Συνεπώς οι δεύτερες εκλογές δεν είναι καλοκαιρινός περίπατος. Είναι η απόφαση για το μέλλον μας και το μέλλον της επόμενης γενιάς..