Πνευματικός

Η δήλωση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Πνευματικού για περιορισμό του κόστους των ιατρικών πράξεων στο ΕΣΥ με περιορισμό της ιατρικής φροντίδας στους καρκινοπαθείς και στόχο “κάποια στιγμή να τραβήξουμε κάποια γραμμή για να τελειώνουμε”, αποτελεί μνημείο νεοφιλεύθερου κυνισμού.

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΜΕΤΩΠΟ ο καθηγητής Πνευματικός ξέχασε τον γιατρό και θυμήθηκε το μεγαλοκαθηγητικό του κατεστημένο, το οποίο έθεσε στην υπηρεσία του νεομητσοτακισμου. Στην περίπτωση Πνευματικού και των εμπνευστών του προφανώς η ανθρώπινη ζωή μετριέται με το κόστος  παροχής φροντίδας. Στο ίδιο πνεύμα είχαν κάνει  παλιότερα δηλώσεις και οι  Πέτσας, Σκέρτσος, Γεραπετρίτης, προβεβλημένοι υπουργοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Ο γιατρός Πνευματικός όμως τους ξεπέρασε, προσπαθώντας να δώσει και επιστημονικοφάνεια  στις  προκλητικές δηλώσεις του.

Για τους μαχόμενους γιατρούς των νοσοκομείων του ΕΣΥ μόνος γνώμονας  είναι η παροχή ιατρικής φροντίδας, όσο υπάρχει έστω και η παραμικρή ελπίδα. Μόνο κριτήριο η ανθρώπινη ζωή, και όχι το κόστος. Μόνη έγνοια ο άνθρωπος και όχι το κέρδος.

Μπορεί στη νεοφιλελεύθερη κοσμοθεωρία Πνευματικού- Μητσοτάκη  όλα αυτά να μην είναι της μόδας. Αποτελούν όμως το δικό μας αξιακό σύστημα.

Για αυτά αγωνιζόμαστε. Αυτά υποσχεθήκαμε να τηρούμε ως γιατροί. Να υπηρετούμε τον Άνθρωπο και όχι το Κέρδος.

Αυτό είναι το δικό μας στοίχημα.

Και σε πείσμα των χωρίς ανθρωπισμό δηλώσεων, ανθρώπων πανεπιστημιακών και πνευματικών, που το πνεύμα τους έχει κατακλύσει το κόστος και το κέρδος, εμείς θα συνεχίσουμε στο πνεύμα του ανθρωπισμού.

Και καταλήγει η ανακοίνωση του ΜΕΤΩΠΟΥ:

Θα παραμείνουμε Γιατροί, κι ας μην μας θεωρούν της μόδας.

Κι ας μην είμαστε τόσο πνευματικοί…..