Βεγγαλικά

Ο υπουργός Υγείας κ. Χρυσοχοΐδης, μιλώντας από το βήμα της Βουλής κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων, δήλωσε πως ο θεσμός του προσωπικού γιατρού θα ενισχυθεί με γιατρούς του ΕΣΥ, δηλαδή με «γιατρούς της δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας Υγείας»!

Από το υπουργείο Υγείας έχουν περάσει μετά τη μεταπολίτευση υπουργοί που δεν ήταν γιατροί, αλλά είχαν πολιτική αντίληψη και προχώρησαν σε μεγάλες τομές, με εμβληματικότερη αυτή της δημιουργίας του ΕΣΥ.

Στην προκειμένη περίπτωση δεν προσδοκούσαμε από τον κ. Χρυσοχοΐδη να γνωρίζει στοιχειώδη ζητήματα πολιτικής υγείας. Όμως προσδοκούσαμε, πριν διαβάσει ο ίδιος τις προγραμματικές δηλώσεις, να τις έχει ελέγξει κάποιος που γνωρίζει το νόημα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ώστε να ενημερώσει τον υπουργό ότι είναι αδιανόητο νοσοκομειακοί γιατροί να στελεχώνουν την ΠΦΥ.

Μετά τα βεγγαλικά της κ. Γκάγκα που απείλησαν να βάλουν φωτιά στην αφυδατωμένη νοσοκομειακή περίθαλψη ευελπιστούμε να μην έχουμε επανάληψη πειραματισμών με νέα παρτίδα βεγγαλικών..