Δεν φταίει ο Μητσοτάκης για τη βροχή.

Φταίει όμως ως πρωθυπουργός που έχει αφήσει ένα κράτος ανοχύρωτο, πολίτες σε κίνδυνο, μόνους και απροστάτευτους απέναντι σε κάθε φαινόμενο – φωτιές, χιόνια, βροχές.

Ως πρωθυπουργός δεν ευθύνεται για τα φυσικά φαινόμενα, όμως έχει ευθύνη για την κοινωνική αναλγησία ενός Διοικητή Νοσοκομείου, τον οποίο διόρισε η κυβέρνησή του και τώρα τον παύει επειδή προκλήθηκε σάλος από τους καρκινοπαθείς που έμειναν χωρίς χημειοθεραπείες.

Κι αν η κυβέρνησή του κ. Μητσοτάκη δεν ευθύνεται για τις νεροποντές, ευθύνεται όμως γιατί κυβερνά τέσσερα χρόνια και, ενώ υποσχέθηκε νοικοκύρεμα, συσσώρευσε 1,2 δις ευρώ ληξιπρόθεσμα χρέη στα Νοσοκομεία.

Όπως τονίζει εύστοχα το Τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ «Προσωπικό στοίχημα του κ. Μητσοτάκη είναι η παραχώρηση των φιλέτων της δημόσιας υγείας στους ιδιώτες. Δικό του επίτευγμα η διάλυση του “ΜΕΤΑΞΑ”, δική του επιτυχία η υποχρηματοδότηση του ΕΣΥ, δικό του καμάρι η απορρύθμιση των νοσοκομείων. Και από κοντά οι «χρήσιμοι» και πειθήνιοι υπουργοί του.

Το ΕΣΥ της μιζέριας και το ΕΚΑΒ της καρότσας είναι έργο Μητσοτάκη και Νέας Δημοκρατίας. Το “ΜΕΤΑΞΑ” της υποχρηματοδότησης αυτοί το προκάλεσαν».