ΕΟΔΥ: Το νέο 7μελές ΔΣ – Πρόεδρος ο Χρήστος Χατζηχριστοδούλου

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η σύνθεση του νέου διοικητικού συμβουλίου του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας έπειτα από την παραίτηση του Θεοκλή Ζαούτη.

Ο Καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας – Τμήμα Ιατρικής, Σχολή Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Χρήστος Χατζηχριστοδούλου αναλαμβάνει ως προσωρινός Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΟΔΥ, σύμφωνα με την απόφαση που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ.

Το επταμελές διοικητικό συμβούλιο αποτελείται από τους εξής:

Ορφανός Στυλιανός (έχει ήδη οριστεί διευθύνων σύμβουλος) καθηγητής Εντατικής Θεραπείας στην Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ, Α’ Κλινική Εντατικής Θεραπείας ΕΚΠΑ – ΓΝΑ «Ο Ευαγγελισμός – Πολυκλινική», με αναπληρώτριά του τη Λεμονιά Σκούρα καθηγήτρια Ιατρικής Βιοπαθολογίας – Μικροβιολογίας στο ΑΠΘ.

Μαρία Πηρουνάκη, διευθύντρια ΕΣΥ Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας στο ΓΝΑ «Ιπποκράτειο», ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή της τον Αντώνιο Βασιλογιαννόπουλο λοιμωξιολόγο στην Παθολογική Κλινική του «Ερρίκος Ντυνάν».

Χρήστος Παπαθεοδώρου καθηγητής Πληροφοριακών Συστημάτων, Βιβλιοθηκών και Αρχείων – ΕΚΠΑ, ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή του τον Αντώνιο Μιχαηλάκη ερευνητή Α’ Εντομολόγο Μπενάκειο Φυτοπαραγωγικό Ινστιτούτο.

Δημήτριος Παρασκευής, καθηγητής Επιδημιολογίας – Προληπτικής Ιατρικής – ΕΚΠΑ, ως τακτικό μέλος, με αναπληρώτριά του τη Βασιλική Παπαευαγγέλου καθηγήτρια Παιδιατρικής – Λοιμωξιολογίας, Ιατρική Σχολή – ΕΚΠΑ.

Γεωργία Κουρλαμπά, επίκουρη καθηγήτρια Μεθοδολογίας Έρευνας – Τεκμηριωμένης Νοσηλευτικής Πρακτικής, Τμήμα Νοσηλευτικής – Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή της τον Δημήτριος Χατζηγεωργίου, παθολόγο – λοιμωξιολόγο, πτέραρχο ε.α.

Παναγιώτα Κοκολέση, πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων στον ΕΟΔΥ, ως τακτικό μέλος – εκπρόσωπος των εργαζομένων, με αναπληρωτή της τον Δημήτριο Σταυρίδη, αντιπρόεδρο του Συλλόγου.

Σε περίπτωση κωλύματος του προέδρου, χρέη Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου θα εκτελεί το τακτικό μέλος Γεωργία Κουρλαμπά.

Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου διέπεται από καθεστώς μερικής απασχόλησης.

Η θητεία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου είναι τριετής, εξαιρουμένων των περιπτώσεων:

Του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου και του διευθύνοντος συμβούλου, η θητεία των οποίων συναρτάται με την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής προέδρου του διοικητικού συμβουλίου και διευθύνοντος συμβούλου και των εκπροσώπων των εργαζομένων, η θητεία των οποίων λήγει την 10η Νοεμβρίου 2025.

Νέα επιστημονική επιτροπή στον ΕΟΔΥ.

Μετά την παραίτηση Ζαούτη και τις αλλαγές που ακολούθησαν στη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου, συγκροτήθηκε και νέα επιστημονική επιτροπή.

Τα μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής του ΕΟΔΥ, είναι τα εξής:

– Παγώνα Λάγιου, Παθολόγος, Καθηγήτρια Υγιεινής και Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ με αναπληρώτρια της την Ελένη Μαγειρα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Εντατικής Θεραπείας ΕΚΠΑ.

– Αναστασία Κοτανίδου, Καθηγήτρια Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας στο ΕΚΠΑ, με αναπληρώτρια της τη Βασιλική Μπενέτου, Καθηγήτρια Υγιεινής και Επιδημιολογίας ΕΚΠΑ.

– Γκίκας Μαγιορκίνης, Αναπληρωτής Καθηγητής, Τμήμα Υγιεινής και Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, με αναπληρωτή του τον Δημήτριο Χατζηδημητρίου, Αναπληρωτή Καθηγητή Ιατρικής Βιοπαθολογίας-Μικροβιολογίας/Ιολογίας.

– Ευαγγελία Νένα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Δημόσιας Υγιεινής- Κοινωνικής ιατρικής – Ιατρικής Εργασίας, Τμήμα Ιατρικής Δ.Π.Θ., με αναπληρωτή της τον Εμμανουήλ Συμβουλάκη, Επίκουρο Καθηγητή Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.

– Κωνσταντίνος Τσιούτης, Επίκουρος Καθηγητής Παθολογίας, Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, με αναπληρωτή του τον Σπήλιο Μανωλακόπουλο, Καθηγητή Παθολογίας- Γαστρεντερολογίας, Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ.