«220 νέα ασθενοφόρα, ούτε ένα στη Θεσσαλονίκη»

 Ντυμένοι με σκισμένα ρούχα, μαύρες φόρμες, αθλητικά σορτς και μπλούζες που έγραφαν «αυτές είναι οι στολές που μας χορηγεί το υπουργείο» διαδήλωσαν χθες το πρωί οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης, έξω από το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, το οποίο και απέκλεισαν για 45 λεπτά με τα ασθενοφόρα.

 Διαμαρτυρήθηκαν για την καθυστέρηση του επιδόματος στολής, καθώς, όπως είπαν, η σύμβαση χορήγησης στολών υπογράφτηκε πριν από 15 μήνες, αλλά ακόμα δεν τις προμηθεύτηκαν, αλλά και για τα 220 νέα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, από τα οποία, όπως είπαν, κανένα δεν θα έρθει στη Θεσσαλονίκη.

Ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, συναντήθηκε με αντιπροσωπεία τους, παρέλαβε το υπόμνημά τους και δεσμεύτηκε ότι θα το διαβιβάσει στον υπουργό Υγείας.

Στο μεταξύ, έφτασε στην Εισαγγελία Θεσσαλονίκης, με ένα μήνα καθυστέρηση, η μήνυση που κατέθεσε ο υπουργός Υγείας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, για το θάνατο 53άχρονου από ανακοπή, μέσα σε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, στην περιοχή Χαριλάου Θεσσαλονίκης.

Ζητείται να ερευνηθεί αν ο θάνατος οφείλεται σε ελλείψεις υλικού ή όχι και να διαπιστωθεί αν ευσταθούν οι καταγγελίες των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ. Η ΕΔΕ που είχε διαταχθεί για το περιστατικό συνεχίζεται, ενώ οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης καταγγέλλουν ότι την ΕΔΕ διενεργεί μέλος της διοίκησης του ΕΚΑΒ, την οποία οι ίδιοι θεωρούν υπεύθυνη για τις ελλείψεις σε υλικά.