23 οι νεκροί από τον ιό του Νείλου

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Είκοσι τρεις νεκρούς από τον ιό του Δυτικού Νείλου «μετράει» μέχρι τώρα η Ελλάδα, πέντε εβδομάδες μετά την εμφάνιση των πρώτων κρουσμάτων στην Κεντρική Μακεδονία. Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων –σύμφωνα με την ημερήσια καταγραφή του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων– έφτασε τα 211. Εντεκα από τους ασθενείς νοσηλεύονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Οπως σημειώνουν οι αρμόδιοι του Κέντρου στην τελευταία έκθεσή τους, οι 23 θάνατοι ήταν όλοι σε υπερήλικα άτομα με υποκείμενα νοσήματα.

Από τα εργαστηριακώς επιβεβαιωμένα κρούσματα μόνο 4 είναι κάτω των 20 ετών, άλλα 3 μεταξύ 20-29 ετών και άλλα 6 είναι 30-39 ετών. Ενα στα δύο κρούσματα που έχουν καταγραφεί ήταν σε ηλικίες άνω των 70 ετών. Εκτός από τους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας και τον νομό Λάρισας, ένα κρούσμα καταγράφηκε και στον νομό Κοζάνης. Οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν έχουν χαλαρώσει, πάντως, την επαγρύπνησή τους και καθημερινά εξακολουθεί να συνεδριάζει η Ομάδα Διαχείρισης Κρίσης για τον ιό προκειμένου να αξιολογεί την πορεία υλοποίησης των αποφάσεων και των επίγειων ψεκασμών που πραγματοποιούνται νυχτερινές ώρες.