24ωρο «λουκέτο» στα νοσοκομεία

Σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες πανελλαδικές απεργίες προχωρούν οι γιατροί του ΕΣΥ και του ΙΚΑ, καθώς και οι ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί, αντιδρώντας κυρίως στα σχέδια της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό.

Την απόφαση έλαβε η γενική συνέλευση του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) σε συνεδρίασή της, υπογραμμίζοντας ότι «ολόκληρο το ιατρικό σώμα τελεί σε αναβρασμό και βρίσκεται υπό διωγμό».

Οι φορείς των ιατρών, αναφέρεται στο ψήφισμα της γενικής συνέλευσης, «προσήλθαν στον διάλογο με αιτήματα και θέσεις, αλλά η έμπρακτη ανταπόκριση της πολιτείας σε όλα τα επίπεδα, υπήρξε πενιχρή έως ανύπαρκτη. Αποτέλεσμα, η εξευτελιστικά αμειβόμενη και ασφαλιζόμενη ιατρική εργασία να έχει κατατάξει τους Έλληνες ιατρούς στους ουραγούς της Ε.Ε.».

Η άλωση του ΤΣΑΥ

Σε αυτά έρχεται να προστεθεί η επιχείρηση άλωσης του ΤΣΑΥ, σύμφωνα με τα κυβερνητικά σχέδια για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, αναφέρει ο ΠΙΣ. Στο πλαίσιο αυτό, ο Σύλλογος καλεί την κυβέρνηση και την υπουργό Απασχόλησης σε ουσιαστικό διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους πάνω στο ασφαλιστικό, πριν καταλήξουν σε οριστικές αποφάσεις. Και προειδοποιεί ότι «οι Έλληνες ιατροί δεν είναι διατεθειμένοι να συναινέσουν σε προαποφασισμένες λύσεις που θα οδηγήσουν το ασφαλιστικό τους Ταμείο σε περαιτέρω υποβάθμιση».

Παράλληλα, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος ζητά την παρέμβαση του πρωθυπουργού «για να τεθεί τέρμα στη σκανδαλώδη και πρωτοφανή στα χρονικά εκποίηση του αγαθού της δημόσιας υγείας σε ελάχιστα επιχειρηματικά συμφέροντα, που συντελείται με τις νομοθετικές πρωτοβουλίες και ευλογίες της επίσημης πολιτείας».