2η συνεδρίαση της κοινής Επιτροπής Υπουργείου Υγείας-ΟΕΝΓΕ για προσλήψεις

/strong>

 

 

Την  Παρασκευή 22-5-09 πραγματοποιείται η 2η συνεδρίαση της  Κοινής Επιτροπής Υπουργείου Υγείας – Ο.Ε.Ν.Γ.Ε.  για τον σχεδιασμό και κατανομή των 2000 νέων γιατρών που θα στελεχώσουν τα Νοσοκομεία  όλης της χώρας, ως εφαρμογή διατάξεων του Ν.37549  και της Σ.Σ.Ε.

Ήδη υπάρχει σημαντική καθυστέρηση του έργου της Επιτροπής, με ευθύνη του Υπουργείου Υγείας.

Στην εσωτερική προετοιμασία της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. για τον σχεδιασμό των αναγκών συγκεντρώθηκαν στοιχεία μέχρι σήμερα από 44 Δ.Σ. Ενώσεων Γιατρών, από Επιστημονικά Συμβούλια , Νοσοκ. Επιτροπές , Δντές Κλινικών, τα οποία αφορούν  στις ανάγκες  76 Νοσοκομείων  και νομαρχιακών τμημάτων του Ε.Κ.Α.Β.

   Οι προτάσεις δίνουν ένα σύνολον αναγκών για 1893 γιατρούς Ε.Σ.Υ. και 834 ειδικευόμενους  στα Νοσοκομεία, ενώ η επεξεργασία για τα Κέντρα Υγείας  εκτιμά τις μέχρι τώρα ανάγκες σε 189 γιατρούς.

 Μεταξύ των προτάσεων περιλαμβάνονται για :

–          Μ.Ε.Θ. – Μ.Α.Φ.  : 59 ειδικοί, 10 ειδικευόμενοι

–          Μ.Ε.Θ. Παίδων:  5 ειδικοί ,  1 ειδικευόμενος

–          Νεογνολογικά Τμήματα : 12 ειδικοί, 4 ειδικευόμενοι

–          Τ.Ε.Π.:       48 ειδικοί  [ σε 11 Νοσοκομεία ]

–          Ε.Κ.Α.Β.:      125 ειδικοί

–          Μ.Τ.Ν. και Νεφρολογικά Τμήματα : 62 ειδικοί , 35 ειδικευόμενοι

 

Η αντιπροσωπεία της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. στη Κοινή Επιτροπή θα επιδιώξει να έχουμε καταληκτικά αποτελέσματα στη συνεδρίαση της 22-5-09, ιεραρχώντας ανάγκες ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία στελέχωσης των Νοσοκομείων που έχουν τα πιο σοβαρά προβλήματα για την εφαρμογή του Ν.37549 ο οποίος προβλέπει ότι κανείς γιατρός δεν θα αναγκάζεται  μετά την 1-7-09  να κάνει άνω των 7 ενεργών εφημεριών  τον μήνα.

 

Παπαδόπουλος Σάκης