3500 προσλήψεις προσωπικού στο ΕΣΥ

Μέσα στο 2016 θα υλοποιηθούν 3500 προσλήψεις προσωπικού στο ΕΣΥ σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας (κλικ εδώ).

Όλοι θα θέλαμε να γίνουν άμεσα όχι μόνο αυτές, αλλά όλες οι προσλήψεις που χρειάζονται για να καλυφθούν οι κενές θέσεις γιατρών, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού. Όλοι θα θέλαμε να πάψουν οι μετακινήσεις, οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις, οι χαμηλοί μισθοί και η εργασιακή εξόντωση των υγειονομικών.

Όμως αυτά δε μπορούν και δεν πρέπει να μηδενίσουν το γεγονός πως για πρώτη φορά τα τελευταία πέντε χρόνια γίνονται προσλήψεις και μπαίνει καινούργιο αίμα στα Νοσοκομεία. Για πρώτη φορά παύουν οι απειλές «θα δείτε τι εστί βερίκοκο», παύει το λουκέτο σε Νοσοκομεία και κλινικές, υπάρχει ανοδική αύξηση της χρηματοδότησης των Νοσοκομείων.

Το κίνημα οφείλει να πιέσει για αύξηση του ρυθμού προσλήψεων και χρηματοδότησης του ΕΣΥ. Οφείλει να το κάνει με σοβαρότητα και τεκμηρίωση, συζητώντας και πιέζοντας, κινητοποιούμενο και ενημερώνοντας.

Πρόκειται για διαπιστώσεις που αντιλαμβάνεται σχεδόν το σύνολο των υγειονομικών. Γι αυτό δεν έχουν κανένα αντίκτυπο τα αλυσσοδέματα της ΠΟΕΔΗΝ και οι άναρθρες κραυγές συναγερμού των αριστεριστών της ΟΕΝΓΕ που μόνο στόχο έχουν τα 15 δευτερόλεπτα δημοσιότητας στα μέσα ενημέρωσης.

Καμώματα που μόνο θυμηδία προκαλούν..