3η συνεδρίαση της κοινής Επιτροπής Υπουργείου Υγείας-ΟΕΝΓΕ για προσλήψεις

p> 

 

Την Παρασκευή 22-5-09 πραγματοποιήθηκε η 3η συνεδρίαση της  Κοινής Επιτροπής Υπουργείου Υγείας – Ο.Ε.Ν.Γ.Ε.

 

Υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου Υγείας  παρουσίασαν στην Επιτροπή την ηλεκτρονική καταγραφή των  απαντήσεων που κατέθεσαν οι Διοικήσεις των Νοσοκομείων για το Οργανόγραμμά τους, τη σημερινή στελέχωσή τους, τους επικουρικούς γιατρούς που χρησιμοποιούν, τις προκηρύξεις θέσεων που βρίσκονται σε  εκκρεμότητα, το σύστημα εφημερίας τους.

Η  Επιτροπή συζήτησε την ιεράρχηση στις προσλήψεις  των  2000 νέων γιατρών (Τμήματα  με  λιγότερους  από  3 γιατρούς, Μονάδες Εντατικής, Νοσοκομεία – Κέντρα Υγείας  νησιών, ειδικότητες που καλύπτουν τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών, ειδικευόμενοι που πραγματοποιούν άνω των  7 ενεργών εφημεριών). Τα μέλη της Επιτροπής  παρέλαβαν την ηλεκτρονική επεξεργασία στοιχείων* για να τα μελετήσουν  και η Επιτροπή θα συνεδριάσει την Δευτέρα 1-6-09 για καταληκτικές αποφάσεις.

Επισημάνθηκε η ανάγκη  επίσπευσης  της  συγκρότησης  των Συμβουλίων Κρίσης και εξασφάλισης  των σχετικών με τις προσλήψεις δαπανών.

 

Στη συνεδρίαση δεν παρευρέθηκε ο Γ.Γ. του Υπουργείου Υγείας  κ. Ριζάς  για να ενημερώσει την Επιτροπή για το ζήτημα του πλαφόν, το οποίο επηρεάζει τις ανάγκες σε νέες προσλήψεις.

 

                             Παπαδόπουλος Σάκης

 

*Σημείωση: το εν λόγω ηλεκτρονικό αρχείο καταγραφής λόγω μεγάλου μεγέθους είναι αδύνατον να αναρτηθεί στο Ygeianet. Το ίδιο πρόβλημα υφίσταται και στην ανάρτηση στο Google-εγγραφα.