49045

class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 4pt”>Ξεσηκώθηκαν οι φαρμακοποιοί για το ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων.


class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 4pt”>Δικαιολογημένη η αντίδρασή τους, αφού θίγονται οικονομικά τους συμφέροντα.


class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 4pt”>Ας σταματήσουν όμως τους βαρύγδουπους ισχυρισμούς, πως με τις επικείμενες ρυθμίσεις της κυβέρνησης « καταλύεται πλήρως ο επιστημονικός ρόλος του φαρμακοποιού και ο επιστημονικός χαρακτήρας του φαρμακείου». Οι ίδιοι, γεμίζοντας  τα φαρμακεία τους με σαγιονάρες, λίμες νυχιών και παραφαρμακευτικά προϊόντα κατέλυσαν εδώ και χρόνια τον επιστημονικό χαρακτήρα του φαρμακείου, μετατρέποντας το σε επιχείρηση λιανικού εμπορίου.


class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 4pt”>Και δεν είναι το μόνο. Τα όργανα των φαρμακοποιών δε θέλησαν ποτέ να συμπορευτούν με τους υπόλοιπους υγειονομικούς, πιστεύοντας ότι αποτελούν περιούσιο λαό στο χώρο της υγείας.


class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 4pt”>Όταν ψηφίστηκαν ανάλογες ρυθμίσεις για την άσκηση της ιατρικής οι φαρμακοποιοί σφύριζαν αδιάφορα.


class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 4pt”>Όσες φορές προσκλήθηκαν σε διάλογο για δεοντολογική άσκηση του επαγγέλματός τους εκείνοι έστρεφαν τα νώτα τους, επιμένοντας να χορηγούν φάρμακα χωρίς ιατρική συνταγή.


class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 4pt”>Όταν οι γιατροί προσέφευγαν στο ΣτΕ για τη δραστική ουσία οι φαρμακοποιοί τοποθετήθηκαν στη θέση των αντιδίκων, πιστεύοντας πως  πρόκειται για ευκαιρία ν΄ αυξήσουν τον τζίρο τους.


class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 4pt”>Τώρα που το σπίτι τους έπιασε  φωτιά ποιος προσδοκούν πως  θα τρέξει να φέρει νερό;