49733

class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 4pt”>Το νομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή με αντικείμενο την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου αποτελείται κατά το ήμισυ από διατάξεις που αφορούν στην υγεία. Πρόκειται για θετικές διατάξεις, για τις οποίες το Νοσοκομειακό κίνημα έχει δώσει αγώνες.


class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 4pt”>Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει μέτρα για την υγειονομική κάλυψη των ανασφάλιστων, ρυθμίσεις για την επιτάχυνση των κρίσεων στο ΕΣΥ, δυνατότητα μικτών εφημεριών τις αργίες, κίνητρα για τις άγονες περιοχές, δυνατότητα εκπλήρωσης της υπηρεσίας υπαίθρου μετά το τέλος της ειδικότητας, ρυθμίσεις θεμάτων ΕΟΠΥΥ και ΕΚΑΒ, όπως επίσης και μέτρα για την περιστολή της παραοικονομίας με τις λίστες χειρουργείων και λειτουργία του Νοσοκομείου Σαντορίνης, το οποίο αράχνιαζε χωρίς να αξιοποιείται επί πολλά χρόνια για να καλύπτει τις ανάγκες του νησιού.


class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 4pt”>Υπάρχουν βεβαίως ορισμένες διατάξεις που χρειάζονται τροποποίηση, όπως πχ η σχετική με τη μονιμοποίηση των Γενικών Γιατρών και άλλες που πρέπει να απαλειφθούν, διότι δημιουργούν αδικίες. Η συζήτηση στις Επιτροπές της Βουλής πιστεύουμε πως θα εντοπίσει και θα άρει αυτές τις στρεβλώσεις και αδικίες.


class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 4pt”>Κι όμως! ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΠΟΤΑΜΙ, κόμματα που με περισσή ευκολία ψηφίζουν μνημόνια και προτείνουν περικοπές μισθών και απολύσεις προσωπικού, έπαθαν αλλεργία στο ενδεχόμενο να ψηφίσουν θετικά μέτρα.
Το τραγικό είναι πως δεν έμειναν στη Βουλή για να διατυπώσουν τις ενστάσεις και αντιρρήσεις τους, αλλά αποχώρησαν από τη συζήτηση προβάλλοντας γελοίες δικαιολογίες …