49905

class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 4pt”>Όσοι βρέθηκαν τουλάχιστον μία φορά σε δίκη θυμούνται εφ΄ όρου ζωής το απαστράπτον βλέμμα του εισαγγελέα και τα επαναλαμβανόμενα πυρά που εκτόξευε από την έδρα,  ως να επρόκειτο για πολυβολείο.


class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 4pt”>Έχουν όμως αδυναμίες ακόμη και οι Αρχάγγελοι της δικαιοσύνης. Όταν πρόκειται για υποθέσεις με πολύ χρήμα η συμπεριφορά τους γίνεται ταπεινή και μετριόφρων, όπως συνέβη καλή ώρα στην υπόθεση με τις λίστες φοροφυγάδων.


class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 4pt”>Βγήκαν προχθές ο πρόεδρος και ο γραμματέας του σωματείου των εισαγγελέων και εγκάλεσαν την κυβέρνηση, επειδή νομοθέτησε τη δυνατότητα να αξιοποιούνται λίστες φοροφυγάδων ανάλογες μ΄ εκείνες που έδωσε στη χώρα μας η Κριστίν Λαγκάρντ και ο υπουργός της Βόρειας Ρηνανίας. Μάλιστα η παρέμβαση των εισαγγελέων ήταν τόσο ωμή, με συνέπεια να ξεσηκωθεί κοινωνική κατακραυγή και να παραιτηθούν 5 από τα 9 μέλη του ΔΣ της Ένωσης Εισαγγελέων.


class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 4pt”>Είναι γνωστό πως η φοροδιαφυγή, η διαφθορά και η αναξιοκρατία αποτελούν βαθειά ριζωμένες καταστάσεις, οι οποίες βρίσκουν στήριξη από μεγάλη μερίδα του κοινωνικού και πολιτικού κατεστημένου.


class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 4pt”>Όμως οι κύριοι εισαγγελείς ξεπέρασαν κάθε πρόσχημα και άφησαν την κοινωνία με το στόμα ανοιχτό..