4ωρη στάση μεθαύριο στα νοσοκομεία

 

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν μεθαύριο τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ, τα Θεραπευτήρια και οι Υπηρεσίες Πρόνοιας από 11 π.μ. έως 3 μ.μ., ύστερα από την 4ωρη στάση εργασίας που έχει προκηρύξει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

Την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας κάτω από το υπουργείο Υγείας, ενώ θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Οικονομικών.

Αιτήματα της Ομοσπονδίας είναι προσλήψεις αναγκαίου μόνιμου προσωπικού, νέο ενιαίο μισθολόγιο με ουσιαστικές αυξήσεις μισθών, όχι στις περικοπές των συντάξεων, ένταξη στα βαρέα-ανθυγιεινά και διατήρηση του νοσοκομειακού επιδόματος πριν από τις περικοπές.

* Τη συνέχιση της κατάληψης του κτηρίου του ΕΟΦ έως και την ψήφιση του νομοσχεδίου στη Βουλή αποφάσισε χθες η Γ.Σ. των εργαζομένων στον ΕΟΦ, εκφράζοντας την αγανάκτησή τους «στην εργασιακή, κοινωνική και οικονομική απαξίωση και στην κατάλυση κάθε είδους αξιοπρέπειας που μας επιβάλλεται μέσω της ήδη δρομολογημένης -αν και άκριτης και κενής περιεχομένου- συγχώνευσης του ΕΟΦ με τον ΕΦΕΤ».