50657

class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 4pt”>Εκλογές σήμερα στην ΕΙΝΑΠ, τη μεγαλύτερη Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών της χώρας.


class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 4pt”>Επτά συνδυασμοί διεκδικούν την ψήφο των συναδέλφων, παραθέτοντας απόψεις σε όλο το εύρος ζητημάτων που ταλανίζουν το ΕΣΥ και τα Νοσοκομεία της Αθήνας και του Πειραιά.


class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 4pt”>Ασφαλώς τα προγράμματα και οι συνάδελφοι που στελεχώνουν τα ψηφοδέλτια παίζουν  καθοριστικό ρόλο. Εξίσου καθοριστικό ρόλο παίζει και η παρουσία των συνδυασμών την τελευταία δεκαετία, κατά την οποία το Νοσοκομειακό κίνημα είχε μια πολύ ενδιαφέρουσα διαδρομή, κορύφωση της οποίας υπήρξε η κλαδική συμφωνία που κυρώθηκε με το νόμο 3754/2009.


class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 4pt”>Η συζήτηση για την επικαιροποίηση της κλαδικής συμφωνίας έχει ήδη ξεκινήσει με το υπουργείο Υγείας, θέτοντας στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης 6000 θέσεις μόνιμων γιατρών, αποκατάσταση του Ιατρικού Μισθολογίου, χρηματοδότηση του ΕΣΥ και αναστροφή της φυγής των νέων γιατρών.


class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 4pt”>Η διαπραγμάτευση με την κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας δε θα είναι εύκολη. Τίποτα δεν θα μας χαριστεί. Θα απαιτήσει ένα μαχητικό κίνημα που πρέπει να βρίσκεται διαρκώς σε εγρήγορση, κίνημα με στόχους και διάθεση να κεφαλαιοποιήσει στο μέγιστο τις αποφάσεις του ΣτΕ και του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.


class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 4pt”>Συνεπώς οι επιλογές των συναδέλφων στις αυριανές εκλογές θα καθορίσουν το μέλλον της διαπραγμάτευσης. Επιλογές ανάμεσα σε συνδυασμούς και συναδέλφους που διαθέτουν σοβαρότητα, συγκρότηση και διαδρομή στο χρόνο.


class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 4pt”>Υπάρχουν και οι μικροί Ναπολέοντες, οι οποίοι μετέρχονται κάθε ύβρη και αθλιότητα προκειμένου να επιτύχουν τον ανικανοποίητο στόχο της ζωής τους, τον προεδρικό θώκο της ΕΙΝΑΠ! Αυτούς δεν τους ενδιαφέρει ούτε η διαπραγμάτευση, ούτε η κλαδική συμφωνία.
Ας μείνουν εσαεί μικροί και γραφικοί..