50774

class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 4pt”>Πριν λίγες μέρες το υπουργείο Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης έδωσε στη δημοσιότητα την ανάλυση του τακτικού προσωπικού Δημόσιας Διοίκησης για το έτος 2015 (κλικ εδώ).


class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 4pt”>Όσοι είδαν τους πίνακες -έστω και διαγώνια- πρόσεξαν στη σελίδα 4 δύο στοιχεία που βγάζουν μάτι.


class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 4pt”>Το πρώτο στοιχείο είναι ο αριθμός των γιατρών ΕΣΥ που υπηρετούν στα Νοσοκομεία και ανέρχονται στους 7271.


class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 4pt”>Το δεύτερο στοιχείο είναι οι κληρικοί που μισθοδοτούνται από το ελληνικό δημόσιο και ανέρχονται στους  9298!


class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 4pt”>Το πρώτο ερώτημα είναι γιατί να μισθοδοτούνται οι κληρικοί από το δημόσιο, όταν είναι γνωστό πως η ορθόδοξη εκκλησία διαθέτει τεράστια περιουσία και κεφάλαια, τα οποία έχει κατατεθειμένα και αυγατίζουν στις τράπεζες. Το δεύτερο ερώτημα είναι γιατί να φορολογούνται όλοι οι πολίτες της χώρας για να μισθοδοτούνται οι κληρικοί, όταν ένα ποσοστό πολιτών είναι θρησκευτικά αδιάφοροι ή ανήκουν πιθανώς σε άλλα θρησκεύματα και δόγματα.


class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 4pt”>Εάν λοιπόν η εκκλησία αναλάβει τη στοιχειώδη υποχρέωση να μισθοδοτεί από δικούς της πόρους τους κληρικούς, αυτόματα προκύπτει ένα «ισοδύναμο» 9298 θέσεων, το οποίο μπορεί να διατεθεί για προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών και ν΄ αλλάξει άρδην η εικόνα των Νοσοκομείων της χώρας.


class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 4pt”>Πρόκειται για πρόταση που δεν θίγει τα θρησκευτικά αισθήματα των χιλιάδων πιστών, ενώ βελτιώνει θεαματικά την ποιότητα υγείας του συνόλου των πολιτών που ζουν στη χώρα.
Τα παραπάνω δεν αποτελούν άλλοθι, ούτε απαλλάσσουν κατ΄ ελάχιστον την κυβέρνηση από την υποχρέωση να πραγματοποιήσει τις αναγκαίες προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, ώστε οι δημόσιες υπηρεσίες υγείας να πάψουν να βρίσκονται στο χείλος του γκρεμού.