50872

class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 4pt”>Κάτι περίεργο συμβαίνει όταν  το ίδιο πρόσωπο διορίζεται και επαναδιορίζεται συνεχώς για 10 και 15 χρόνια σε μια Επιτροπή που συγκροτεί η πολιτεία, όποιο κι αν είναι το αντικείμενο αυτής της Επιτροπής.


class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 4pt”>Εκτός της καθεστωτικής αντίληψης που εδραιώνεται, μερικές φορές αρχίζουν να εμφιλοχωρούν φαινόμενα διαπλοκής και φαυλότητας.


class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 4pt”>Συνεπώς, η αλλαγή προσώπων είναι εξυγιαντική, ακόμη και όταν ξεσηκώνονται αντιδράσεις από εκείνους που είχαν επιτύχει καθεστώς «μονιμότητας» σ΄ αυτές τις Επιτροπές.


class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 4pt”>Αφορμή για τα παραπάνω υπήρξε η αλλαγή προσώπων στις Επιτροπές Εξετάσεων Ειδικότητας  (κλικ εδώ κι εδώ). Ενώ η πλειονότητα των συναδέλφων που αντικαταστάθηκαν θεώρησε φυσιολογική τη διαδικασία, υπήρξαν οι γνωστοί βαρόνοι που ξεσήκωσαν θύελλα διαμαρτυριών και απειλούν μέχρι και με προσφυγές ακύρωσης στα δικαστήρια!


class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 4pt”>Το βασικότερο επιχείρημά τους είναι πως μόνον αυτοί είναι ικανοί για το ρόλο του εξεταστή, διότι έχουν τίτλους, περγαμηνές και διατριβές. Μάλιστα προχωρούν παραπέρα. Τον τίτλο του Διευθυντή που αναφέρει ο νόμος ως προϋπόθεση να συμμετέχει κανείς στην τριμελή επιτροπή εξετάσεων ειδικότητας τον ερμηνεύουν αυθαίρετα ως «Συντονιστή Διευθυντή» για να φωτογραφίσουν την αφεντιά τους. Τέλος, ο ισχυρισμός πως πρόκειται για «πολιτικές εκκαθαρίσεις» μόνο γέλια φέρνει σε όσους κάνουν τον κόπο να ρίξουν μια ματιά στα ονόματα που απαρτίζουν τις Επιτροπές.


class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 4pt”>Καλό είναι να συμμαζευτούν όσοι απειλούν να τινάξουν τις εξετάσεις των ειδικευόμενων στον αέρα και να ταλαιπωρήσουν εκατοντάδες συναδέλφων που περιμένουν με αγωνία να πάρουν τον τίτλο ειδικότητας.  


class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 4pt”>Έχει και η μωρία τα όριά της..