5ωρη στάση εργασίας και γενική συνέλευση των εργαζομένων στο νοσοκομείο “Η ΕΛΠΙΣ”

p>Απόφαση Σωματείου των Εργαζομένων Νοσοκομείου “Η ΕΛΠΙΣ” 

 

5ωρη Στάση εργασίας και Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 22-11-06  

 

Η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του Υ.Υ.Κ.Α, η Διοίκηση του Νοσοκομείου, αδιαφορούν και αρνούνται επίμονα την ικανοποίηση των αιτημάτων μας. Παρά τα έντονα διαβήματα μας (υπομνήματα, κινητοποιήσεις) στο προηγούμενο χρονικό διάστημα, εκτός από τους ελάχιστους επικουρικούς (γιατροί και άλλο προσωπικό, την έκτακτη οικονομική επιχορήγηση των 180000 €   για τις εφημερίες των γιατρών), τα ουσιαστικά προβλήματα ανάπτυξης του Νοσοκομείου και των εργαζομένων παραμένουν και οξύνονται καθημερινά.

Προσλήψεις ακούμε και προσλήψεις δεν γίνονται, τα οικονομικά και θεσμικά μας αιτήματα, προσκρούουν στις κυβερνητικές επιλογές της διαρκούς λιτότητας και στην επέλαση νεοφιλελεύθερων λογικών που οδηγούν στην υποχρηματοδότηση και τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση υποδομών και ανθρώπινου δυναμικού, την αυξανόμενη ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών υγείας και της ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων.

Προειδοποιούμε, δεν είμαστε διατεθειμένοι να αποδεχτούμε, ούτε εξοντωτικές βάρδιες, ούτε περαιτέρω αφαίμαξη των εισοδημάτων μας .

Αντίθετα η ανάγκη να λυθούν αυτά τα χρόνια προβλήματα που βιώνουμε καθημερινά στα Νοσοκομεία, μας φέρνει σε ευθεία αντιπαράθεση με τις ασκούμενες πολιτικές,, για την υπεράσπιση  του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και των δικαιωμάτων των υγειονομικών.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ

Α) Ελλείψεις Προσωπικού: Ζητάμε την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων όλων των ειδικοτήτωνμε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με βάση τις πραγματικές ανάγκες για όλες τις υπηρεσίες (Ιατρική, Νοσηλευτική, Τεχνική υπηρεσία, σίτιση, εργαστήρια, Διοικητική υπηρεσία). Είμαστε αντίθετοι στην εκχώρηση των υποστηρικτικών υπηρεσιών σε ιδιωτικά συνεργεία.

Β) Σύστημα καθημερινής εφημερίας: Αλλαγή του νέου συστήματος εφημερίας. Η εφημερία σε κάθε περίπτωση να κλείνει στις 2:30 μ.μ όπως προβλέπει η Υπουργική απόφαση. Αξιοπρεπείς συνθήκες Νοσηλείας. Ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς. Όχι στην καταστρατήγηση των νομικά κατοχυρωμένων εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων (ωράριο, ρεπό).

Γ) Χρηματοδότηση του Νοσοκομείου για σταθερή πορεία ανάπτυξη του Νοσοκομείου (υποδομές σε έργα και αγορά σύγχρονου εξοπλισμού).

Δ) Επίλυση του Ρυμοτομικού: Τροποποίηση ρυμοτομικού σχεδίου και κατασκευή του παιδικού σταθμού.

Οι υγειονομικοί στους δρόμους…

 

Συμμετέχουμε μαζικά-ενωτικάστις κινητοποιήσεις που αποφάσισε η ΠΟΕΔΗΝ  (29/11 7ωρη στάση εργασίας και πορεία στο Υπουργείο Υγείας και στην 48ωρη απεργία στις 5 & 6/12/2006) για :

Δημόσιο Δωρεάν Σύστημα Υγείας. Η Υγεία είναι δικαίωμα και όχι εμπόρευμα. Αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό στο 6% ου ΑΕΠ. Αντίσταση στις ιδιωτικοποιήσεις και τις εκχωρήσεις τομέων και υπηρεσιών στον ιδιωτικό τομέα. Όχι στις συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων. Όχι στην μερική απασχόληση (εκτάκτους, επικουρικούς και τα STAGE). Αναμόρφωση των οργανισμών με βάση τις σύγχρονες ανάγκες βασισμένοι σε ένα νέο σύγχρονο πλαίσιο οργάνωσης των νοσοκομείων.

Επέκταση του θεσμού των ΒΑΕ στο Δημόσιο και άμεση ένταξη των κλάδων στα ΒΑΕ με βάση τον κανονισμό του ΙΚΑ στα ΒΑΕ. Με μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης.

Να εφαρμοστεί το νομοθετικό πλαίσιο για την Υγιεινή και ασφάλεια. Μέτρα για την Υγιεινή και ασφάλεια στους χώρους δουλειάς. Τα νοσοκομεία είναι χώροι ανθυγιεινοί.

Αυξήσεις στους μισθούς με βάση την πρόταση της ΑΔΕΔΥ. Εφαρμογή νέου μισθολογίου με κατώτερο βασικό μισθό τα 1250 €. ¶μεση καταβολή των 176 € στους υγειονομικούς και της αποζημίωσης του  Ν.201/75. Νέο μισθολόγιο των γιατρών σύμφωνα με τις προτάσεις της ΟΕΝΓΕ. ¶μεση εφαρμογή της κοινοτικής οδηγίας για τον χρόνο εργασίας. 48ωρο για τους ειδικευμένους γιατρούς, 58ωρο για τους ειδικευόμενους χωρίς μείωση των αποδοχών. Εφαρμογή νέου συστήματος εφημερίας με ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς και ασφαλή εφημερία.