60.000 ευρώ πρόστιμο στον “ΑΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝΑ”

Πρόστιμο 60.000 ευρώ επέβαλε η Νομαρχία Πειραιά στη διοίκηση του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου της Νίκαιας «ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ» για την εναπόθεση και προσωρινή αποθήκευση επικίνδυνων για την υγεία αποβλήτων του ακτινολογικού τμήματος δίχως τη τήρηση των απαραιτήτων προδιαγραφών όπως αυτές ορίζονται από τη σχετική νομοθεσία. Συγκεκριμένα το νοσοκομείο δεν διέθετε τη προβλεπόμενη άδεια για την αποθήκευση των εν λόγω αποβλήτων αλλά και τα τεχικά στοιχεία και οι προδιαγραφές καθώς και η ακριβής ημερομηνία εγκατάστασης και έναρξης λειτουργίας των μηχανημάτων της επεξεργασίας των υγρών αποβλήτων του Ακτινολογικού εργαστηρίου είναι άγνωστα.

Δεδομένης της επικινδυνότητας του γεγονότος αυτού η κινητοποίηση της Νομαρχίας υπήρξε άμεση. Επειδή η προσωρινή αποθήκευση επικίνδυνων αποβλήτων χωρίς την τήρηση των προδιαγραφών της κείμενης Νομοθεσίας θέτει σε κίνδυνο την Δημόσια Υγεία, υποβαθμίζει το περιβάλλον και εγκυμονεί κινδύνους για το προσωπικό του νοσοκομείου και τους επισκέπτες, ο Νομάρχης Πειραιά προχώρησε στην απόφαση επιβολής του ανώτατου διοικητικού προστίμου που προβλέπει ο νόμος.

Σε δηλώσεις του ο Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας τόνισε ότι «Είναι δυνατόν να τίθεται έστω και στον παραμικρό κίνδυνο η υγεία των εργαζομένων και των ασθενών και να μην ιδρώνει το αυτί κανενός αρμοδίου. Επιτέλους πόσος χρόνος χρειάζεται για να μεριμνήσουν για τα αυτονόητα; Πρέπει να φτάνουμε σε αυτό το σημείο, δηλαδή της επιβολής κυρώσεων για να λειτουργήσει το κράτος;».