638847

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη νομοθέτησε το ακαταδίωκτο των μελών των επιτροπών κορονοϊού, προκαλώντας εύλογες αντιδράσεις στο σύνολο της ιατρικής κοινότητας.

Όμως φαίνεται πως η κυβέρνηση δεν αρκείται στις επιτροπές κορονοϊού, αλλά θέλει να καλύψει κι άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Έτσι, ακαταδίωκτο θα έχουν πλέον και τα golden boys που θα διαχειρίζονται και θα επενδύουν στα χρηματιστήρια τις εισφορές των ασφαλισμένων, παρά τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης ότι οι αποδόσεις των «επενδύσεων» των ασφαλισμένων είναι εγγυημένες και το ρίσκο μηδαμινό.

Σύμφωνα με το άρθρο 19 του νομοσχεδίου, που τέθηκε σήμερα σε δημόσια διαβούλευση με τίτλο: «Ασφαλιστική Μεταρρύθμιση για τη Νέα Γενιά» και αφορά τα golden boys, που θα διαχειρίζονται και θα επενδύουν στα χρηματιστήρια τις εισφορές των ασφαλισμένων, απαλλάσσονται από κάθε «αστική ή ποινική ευθύνη για πράξεις ή παραλείψεις τους στο πλαίσιο άσκησης των καθηκόντων τους ή επ’ ευκαιρία αυτής…».

Εφόσον η κυβέρνηση εμφανίζεται τραγικά κατώτερη των περιστάσεων, δείχνοντας προκλητική αδιαφορία να καλύψει από τυχόν αγωγές γιατρούς και νοσηλευτές που ασχολήθηκαν με τη νοσηλεία περιστατικών covid, είναι επιτακτικό καθήκον της αντιπολίτευσης να λάβει άμεσα αντίστοιχη πρωτοβουλία και να καταθέσει στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση.

Στη χώρα αυτή δεν είναι δυνατόν να ευδοκιμούν τα golden boys, ενώ άνθρωποι που προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο να βρίσκονται κάτω από τη σπάθη του Δαμοκλή.