6η ΥΠΕ: “Οι «αναλύσεις» και οι αιτιάσεις του καθηγητή Φίλου είναι ανυπόστατες και άδικες”

Και η 6η ΥΠΕ αντιδρά στις δηλώσεις του Καθηγητή Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών και Διευθυντή της ΜΕΘ Κρίτωνα Φίλου, σε τοπική εφημερίδα, σύμφωνα με τις οποίες, όταν έφυγε από το ΠΓΝΠ ξαφνικά εμφανίστηκαν αναμονές στα χειρουργεία επιρρίπτοντας ευθύνες στους αναισθησιολόγους. Επίσης δήλωσε πως η θνητότητα της ΜΕΘ που όταν καταδικάστηκε ο ίδιος τον Δεκέμβριο του 2013 την είχε μειώσει στο 19%, “όταν έφυγα από τη μέση εκδφενδονίστηκε στο 40%”.Η ανακοίνωση της 6ης ΥΠΕ έχει ως εξής:


“Η σταθερά αυξανόμενη και ποιοτικά βελτιούμενη παροχή εξειδικευμένων τριτοβάθμιων υπηρεσιών από τις κλινικές, τα τμήματα και τις μονάδες του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών αναγνωρίζεται από τους κατοίκους της  Αχαΐας, αλλά και της ευρύτερης περιφέρειας. Απλά και μόνο από τα αριθμητικά στοιχεία της προσέλευσης  στα ιατρεία, της νοσηλείας, των χειρουργικών και επεμβατικών πράξεων.


Στην αποδοτική  λειτουργία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, ιδιαίτερα  τα τελευταία χρόνια της  κρίσης, τον πρώτο ρόλο έπαιξε το ιατρικό, νοσηλευτικό κλπ προσωπικό του νοσοκομείου. Ελαττωμένο αριθμητικά, με στενότητα μέσων συγκριτικά με την εποχή των «παχιών αγελάδων», αλλά με απόθεμα ψυχής και συνέπειας για τον ασθενή.


Οι «αναλύσεις» και οι αιτιάσεις του καθηγητή κ. Φίλου, του οποίου η επανάληψη της δίκης έχει ορισθεί για τον Μάρτιο του 2018, είναι ανυπόστατες και άδικες .


Σε κάθε περίπτωση είναι έργο της δικαιοσύνης να διερευνήσει  κατά πόσο τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα προκαλούν αδικαιολόγητη ανησυχία στην κοινή γνώμη, δυσφημούν το νοσοκομείο και την προσφορά του προσωπικού, αλλά και εάν παραβιάστηκαν προσωπικά δεδομένα ασθενών, προκειμένου να στηριχθούν οι «διαπιστώσεις»”.