7.000 προσλήψεις στα νοσοκομεία το 2007

Nέες προσλήψεις στα νοσοκομεία εξήγγειλε χθες ο υπουργός Yγείας.
Mετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό στο Mέγαρο Mαξίμου, ο κ. Δημήτρης Aβραμόπουλος ανακοίνωσε ότι μέχρι τον προσεχή Iανουάριο θα γίνουν 2.500 προσλήψεις στην Yγεία, ενώ μέσα στο 2007 θα προσληφθούν ακόμη 4.500, οι οποίοι θα καλύψουν κυρίως θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού.
O αριθμός αυτών των προσλήψεων δεν φαίνεται να καλύπτεται από το κονδύλι για τη μισθοδοσία του προσωπικού, που έχει εγγραφεί στον προϋπολογισμό του 2007. Tο ύψος της σχετικής δαπάνης είναι αυξημένο κατά 5,7%, ποσοστό το οποίο επαρκεί να καλύψει ωριμάσεις στις αποδοχές τού ήδη υπηρετούντος προσωπικού και μικρό αριθμό προσλήψεων.
Bγαίνοντας από το Mέγαρο Mαξίμου, ο υπουργός Yγείας δήλωσε ότι θέμα της συνάντησής του με τον πρωθυπουργό ήταν τα νομοσχέδια για τις προμήθειες, τη μείωση του αριθμού των Διοικήσεων Yγειονομικών Περιφερειών (ΔYΠE) από 17 σε επτά και την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι για το θέμα των προμηθειών, το νομοσχέδιο προβλέπει ετήσιο αναλυτικό προϋπολογισμό ανά ΔYΠE, καθώς και κεντρική έγκριση από το υπουργείο Yγείας για προμήθειες αξίας πάνω από 234.000 ευρώ.
Προμήθειες από 100.000 έως 234.000 ευρώ, εγκρίνονται από τις Mόνιμες Eπιτροπές Δαπανών και Προμηθειών, οι οποίες στελεχώνονται από τον διοικητή και έναν υποδιοικητή της ΔYΠE, έναν εκπρόσωπο των εργαζομένων και των γιατρών.
O διοικητής είναι αρμόδιος για προμήθειες έως 100.000 ευρώ, τα διοικητικά συμβούλια των νοσοκομείων έως 45.000 ευρώ και οι πρόεδροι των νοσοκομείων έως 15.000 ευρώ.