8 χρόνια “ανενεργός” ο μαστογράφος στο νοσοκομείο του Πύργου με μηνιαία συντήρηση 5000 ευρώ!

Εκτός λειτουργίας εξακολουθεί να παραμένει ο μαστογράφος του Νοσοκομείου Πύργου τη στιγμή που εκατοντάδες γυναίκες αναγκάζονται να μετακινηθούν προς την Πάτρα ή να απευθυνθούν σε ιδιωτικά κέντρα, προκειμένου να υποβληθούν σε μαστογραφία.

 


Το μηχάνημα, εγκαταστάθηκε στο Ακτινολογικό Τμήμα το 2004, οπότε και εγκαινιάστηκε το Νοσοκομείο του Πύργου «Ανδρέας Παπανδρέου». Ο μαστογράφος, βγήκε από το κουτί, τοποθετήθηκε στον ειδικό θάλαμο, συνδέθηκε και ουδέποτε λειτούργησε.

 

 

 

Στην Πάτρα

Στο μεταξύ, οι γυναίκες της Ηλείας που πρέπει να υποβληθούν σε Μαστογραφία, είτε προληπτικά για τον ετήσιο τακτικό έλεγχο είτε στο πλαίσιο παρακολούθησης της πορείας μιας θεραπείας στην οποία υποβάλλονται, είναι αναγκασμένες, είτε να πάνε στην Πάτρα, είτε να πληρώσουν σε ιδιωτικά κέντρα.

 

Στην πρώτη περίπτωση, θα πρέπει να προηγηθεί ηλεκτρονική συνταγογράφηση από τον γιατρό, να κλείσουν ραντεβού στο Νοσοκομείο «Ρίο» και να πάνε -ποιος ξέρει μετά από πόσο καιρό- στην Πάτρα, είτε με την συγκοινωνία είτε με ιδιωτικό μέσο, με ότι αυτό συνεπάγεται από άποψη και κόστους και χρόνου.

 

 

Στη δεύτερη περίπτωση, είναι πιο απλά τα πράγματα αλλά πιο… ακριβά, αφού θα πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, πληρώνοντας ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό για να κάνουν την εξέταση αυτή. Βέβαια, θα τα πάρουν, αλλά, πότε και πόσα είναι άγνωστο επίσης…