902 προκηρύξεις θέσεων

Η προκήρυξη 902 θέσεων μόνιμων γιατρών ΕΣΥ στα Νοσοκομεία της χώρας (κλικ εδώ) αποτελεί σημαντική ενίσχυση του συστήματος υγείας. Μάλιστα η δέσμευση της κυβέρνησης, πως ανάλογη προκήρυξη θα επαναλαμβάνεται με τους ίδιους ρυθμούς τα επόμενα πέντε χρόνια, δημιουργεί αισιοδοξία πως το πολύπαθο ΕΣΥ θα μπορέσει να ανακάμψει και να εξυπηρετήσει τους πολίτες με αποτελεσματικότητα.
Δεν έλειψαν βεβαίως τα κακεντρεχή σχόλια εκπροσώπων της ΔΗΠΑΚ (ΚΚΕ), οι οποίοι ισχυρίζονται πως το 2020 θα συνταξιοδοτηθούν 3000 γιατροί ΕΣΥ και ως εκ τούτου οι προσλήψεις δεν μπορούν να καλύψουν τα κενά. Πρόκειται για πανομοιότυπη πρόβλεψη που κάνουν εδώ και τέσσερα χρόνια, στην οποία πέφτουν έξω μόνο κατά μερικές χιλιάδες.
Δεν πειράζει. Στον Περισσό είναι γαλαντόμοι με τους αριθμούς..
Από την πλευρά της ΝΔ επικρατεί σιγή, πιθανώς και υποδόρια ευφορία. Σκέφτονται πως αν γίνουν τόσες προσλήψεις θα έχει το δίδυμο Άδωνις-Κυριάκος τη χαρά να απολύει γιατρούς και νοσηλευτές κατά εκατοντάδες, ικανοποιώντας το νεοφιλελεύθερο όραμά του για «λιγότερο δημόσιο».
Ούτως ή άλλως, γιατροί και εργαζόμενοι στο ΕΣΥ βλέπουν πως η στήριξη του ΕΣΥ αποτελεί υπαρκτή και όχι εικονική πραγματικότητα.
Το ίδιο και οι πολίτες.