Το πραξικόπημα Πλεύρη

Λίγες μέρες πριν αναρτήσουν οι Ιατρικοί Σύλλογοι την ανακοίνωση για τις εκλογές, ο κ. Πλεύρης κατέθεσε τροπολογία στη Βουλή (κλικ εδώ) και αλλάζει τον αριθμό των εκλεκτόρων, ευνοώντας προκλητικά τρείς Συλλόγους: της Αθήνας, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης.

Σε έκτακτη σύνοδο Προέδρων Ιατρικών Συλλόγων που πραγματοποιήθηκε χτεςΤετάρτη, οι 57 εκ των 59 Προέδρων δήλωσαν την κατηγορηματική τους διαφωνία, ανάμεσα σ΄ αυτούς και της Θεσσαλονίκης. Μόνο δύο πρόεδροι, οι οποίοι μέχρι τώρα έκαναν τους ανήξερους, συντάχθηκαν με τον κ. Πλεύρη: οι κκ Πατούλης και Πλατανησιώτης.

Ο Θάνος Πλεύρης, έχοντας μεγαλώσει σε περιβάλλον όπου οι δικτατορίες και τα πραξικοπήματα αποτελούσαν αντικείμενα θαυμασμού, δεν είχε κανένα πρόβλημα να διοργανώσει ένα μίνι πραξικόπημα, προκειμένου να ευνοήσει τον Πατούλη, προσδοκώντας μικροκομματικά πως θα έχει ανάλογη ανταπόδοση όποτε γίνουν εκλογές, μιάς και η δημοφιλία του βρίσκεται διαρκώς στο ναδίρ.

Ήδη αρκετοί πρόεδροι Ιατρικών Συλλόγων που πρόσκεινται στο κυβερνών κόμμα δήλωσαν κατηγορηματικά στον κ. Πλεύρη πως δεν τους εκφράζουν τέτοιες πραξικοπηματικές μεθοδεύσεις που μετατρέπουν τον ΠΙΣ σε Σύλλογο Αττικής και περιχώρων, προκειμένου ο Πατούλης και η παρέα του να ελέγξουν τόσο το ΔΣ όσο και τη Γενική Συνέλευση, οδηγώντας όλους τους υπόλοιπους Συλλόγους της χώρας σε αδρανοποίηση.

Δυστυχώς, όσο η Νέα Δημοκρατία βουλιάζει στο βόθρο της διαφθοράς και των υποκλοπών, τόσο αποθρασύνεται. Διοργανώνει μικρά ή μεγάλα πραξικοπήματα, ελπίζοντας πως έτσι θα επιπλεύσει και θα επιβιώσει, ενώ γνωρίζουν καλά στο κυβερνών κόμμα τί μπορεί να επιπλεύσει σε τέτοιο δυσώδες περιβάλλον…


Διαβάστε εδώ τη δήλωση του Ανδρέα Ξανθού για την επαίσχυντη τροπολογία Πλεύρη