Α. Αλαβάνος για την κλαδική σύμβαση των γιατρών

p>Χάθηκε μια ζωή γιατί δεν υπήρχε αυτοκόλλητο για τον απινιδωτή. Και έχουμε μια Κυβέρνηση, η οποία αρνείται να εφαρμόσει νομοθετικά τη σύμβαση, την οποία η ίδια υπέγραψε.

Θέλω να πω ότι λυπάμαι –ήμουν χθες στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων- γι’ αυτή τη συναίνεση που είδαμε, παρά τα λόγια, ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑ.ΣΟ.Κ. ενάντια στη σύμβαση των εργαζομένων, ιστορική από μια άποψη. Ήταν η πρώτη σύμβαση εργαζομένων, η οποία έγινε στο δημόσιο τομέα. Και εν συγχορδία Νέα Δημοκρατία και ΠΑ.ΣΟ.Κ. παρά τη διαφωνία συναδέλφων του ΠΑ.ΣΟ.Κ., με τους οποίους μιλήσαμε, τάχθηκαν ενάντια σ’ αυτή τη σύμβαση.

Και καλώ τον Πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. να πάρει θέση σήμερα, αν είναι σημαντικό στη νέα Ελλάδα, την οποία σκέφτεται και μας είπε εδώ πέρα, να υπάρχουν συμβάσεις ανάμεσα στο δημόσιο ως εργοδότη και τους εργαζομένους και αν στηρίζει αυτή τη σύμβαση των γιατρών ή αν στέκεται κι αυτός, όπως χθες οι εισηγητές του ΠΑ.ΣΟ.Κ., δίπλα σε ένα ακραίο κατεστημένο, το οποίο έχει αναδειχθεί μέσα από τον κομματισμό και την αναξιοκρατία, που πολέμησε με μανία το άρθρο 4 του νομοσχεδίου αυτού, το οποίο προέβλεπε τη φυσιολογική εξέλιξη των γιατρών, μέχρι και τη διευθυντική θέση και έλεγε ότι δεν θα δώσουμε τους γιατρούς στη διαφθορά και στο φακελάκι και στις φαρμακευτικές εταιρείες και θα τους ανοίξουμε προοπτική.