Α Παπαρήγα: Παλλαϊκό κίνημα για δημόσια υγεία

p> Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα δεσμεύθηκε σήμερα να υποστηρίξει «τον αγώνα των εργαζομένων στα νοσοκομεία, και των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού».

    Σε δηλώσεις που έκανε μετά τη συνάντησή της με την ΕΙΝΑΠ, η κ. Παπαρήγα τόνισε ότι σήμερα έχει υπερωριμάσει η ανάγκη να διαμορφωθεί ένα παλλαϊκό κίνημα – και εδώ πρέπει να παίξει ρόλο το κίνημα των εργαζομένων στα νοσοκομεία- για μία ουσιαστικά και πραγματικά δημόσια υγεία χωρίς τη συνύπαρξή της με κάθε μορφή ιδιωτικής δραστηριότητας. Επίσης η κ. Παπαρήγα δήλωσε ότι:

    «Χτυπάνε πάρα πολλές καμπάνες, όπως η εξαγγελία ότι θα ιδρυθεί ιδιωτική ιατρική σχολή από τον «Ιατρικό Όμιλο Αθηνών» του κ. Αποστολόπουλου. Είναι η αρχή μιας διαδρομής που θα δείξει ότι το δημόσιο σύστημα υγείας τείνει να μετατραπεί σε ένα υποκατάστημα των ασφαλιστικών εταιριών, των επιχειρηματιών. Εμείς έχουμε εμπιστοσύνη και στις δικές μας δυνάμεις, αλλά πάνω απ’ όλα έχουμε εμπιστοσύνη ότι ο λαός θα βάλει φραγμό σ’ αυτή την εξέλιξη. Τουλάχιστον αν δεν μπορούμε άμεσα να την ανατρέψουμε, να τους δυσκολέψουμε».

    Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το θέμα της επιστολικής ψήφου των Ελλήνων μεταναστών η κ. Παπαρήγα είπε:

    «Εμείς είχαμε τοποθετηθεί και στο παρελθόν. Είμαστε αντίθετοι με την επιστολική ψήφο. Το πρόβλημα έχει πολλά υπόγεια κατά τη γνώμη μας. Και αυτό δεν έχει βεβαίως να κάνει σε τίποτα με το δικαίωμα του Έλληνα του εξωτερικού να έρθει να ψηφίσει στην Ελλάδα. Για εμάς όμως το θέμα έχει πολλά ύποπτα σημεία».