Α. Τσίπρας: “Στήριξη της δημόσιας υγείας”

p>   “Ανθρακωρύχους με λευκή στολή” αποκάλεσε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των δημόσιων νοσοκομείων ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας σε ομιλία του σε συγκέντρωση των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Παίδων “Αγία Σοφία”, οι οποίοι βρίσκονταν σε κινητοποιήσεις για την κάλυψη κενών οργανικών θέσεων.

    «Είμαστε εδώ για να συμπαρασταθούμε στο δίκαιο αγώνα σας, στην κραυγή αγωνίας που βγαίνει από κάθε δημόσιο νοσοκομείο» τόνισε ο κ.Τσίπρας και σημείωσε πως ενώ «δαπανούνται χρήματα για να προστατευθούν οι τραπεζίτες, τα δημόσια νοσοκομεία βρίσκονται σε πλήρη εγκατάλειψη».

    «Πάνω από 50% των οργανικών θέσεων είναι κενές, και αντιστοιχεί ένας νοσηλευτής για πάνω από 20 παιδιά. Κυρίως στο νοσηλευτικό προσωπικό η κατάσταση είναι τραγική» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΝ και χαρακτήρισε δίκαια τα αιτήματα των εργαζομένων στο νοσοκομείο.

    «Δεν υπάρχει σήμερα ασφαλέστερη και αποδοτικότερη επένδυση για το επιχειρηματικό κεφάλαιο από την επένδυση σε ιδιωτικές νοσηλευτικές μονάδες» είπε ο κ. Ταίπρας σημειώνοντας πως περίπου το 60% των δαπανών στο χώρο της υγείας να είναι δαπάνες ιδιωτικές, και κάλεσε την κυβέρνηση «να δώσει δαπάνες από τον Προϋπολογισμό, δημόσιες δαπάνες, προκειμένου να σταθεί στα πόδια του το ΕΣΥ».

    «Και επειδή το νοσοκομείο Παίδων “Αγία Σοφία” δεν είναι τράπεζα για να μπορέσει να στηριχθεί από την κυβέρνηση, ούτε είναι λιμάνι για να το δώσουν στους Κινέζους, μία μόνο λύση υπάρχει: αγώνας, κινητοποίηση, ευαισθητοποίηση της ελληνικής κοινωνίας, ώστε αυτή η κυβέρνηση να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της» κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΥΝ.