Α. Τσίπρας στο ΠΑΓΝΗ: “Χρόνια προβλήματα του ΕΣΥ”

   Για “χρόνια δομικά προβλήματα του ΕΣΥ που σήμερα με την επιδημία της γρίπης γίνονται ακόμα εντονότερα” έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας, σε δηλώσεις που έκανε μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τη διοίκησή του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ) και με το ΔΣ των σωματείων των εργαζομένων στο νοσοκομείο.

    Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι στα θέματα που αφορούν τον ιό της γρίπης αρμόδιοι να μιλήσουν είναι οι υπεύθυνοι γιατροί και επιστήμονες και κατηγόρησε την κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ για στείρα και ανούσια αντιπαράθεση”, καθώς “δεν εστιάζουν στα πραγματικά προβλήματα αλλά στο αν υπάρχει ή όχι στα χαρτιά σχέδιο δράσης”.

    «Και τώρα δηλαδή που υπάρχει σχέδιο στα χαρτιά, ποιός είναι, αλήθεια, αυτός που θα το εφαρμόσει στη πράξη;» διερωτήθηκε ο κ. Τσίπρας και ανέφερε ότι υπάρχει «τραγική υποστελέχωση του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού, στην έλλειψη ενός αξιόπιστου δικτύου πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας».

    «Εχουμε 25.000 κενές οργανικές θέσεις νοσηλευτών και 5.000 ιατρικού προσωπικού και αναρωτιόμαστε γιατί δε μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά μια έκτακτη περίπτωση, όπως αυτή της επιδημίας» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΝ και ζήτησε «να δοθεί βάρος στο σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας και υγείας, με την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό» και «να δοθεί τέλος στην ντροπή των 150 και πλέον κλινών εντατικής θεραπείας σε όλη τη χώρα, που είναι σε αχρηστία επειδή δεν υπάρχει προσωπικό».