Α. Ξανθός: Οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ και οι τοπικές κοινωνίες θα ακυρώσουν τα σχέδια της κυβέρνησης

Στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου και το νοσοκομείο – ΚΥ της Σητείας βρέθηκε ο Α. Ξανθός, Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, όπου συναντήθηκε με την Διοίκηση και τα σωματεία εργαζομένων.

Ο βουλευτής Ρεθύμνου και Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέας Ξανθός, συνοδευόμενος από τον Βουλευτή Λασιθίου Μανόλη Θραψανιώτη, επισκέφθηκαν χθες 3/8 το Νοσοκομείο-ΚΥ Νεάπολης, το νοσοκομείο Αγίου Νικολάου και το νοσοκομείο-ΚΥ της Σητείας. Στις συναντήσεις τους με τη Διοίκηση, τα σωματεία εργαζομένων και τους «ανθρώπους της 1ης γραμμής», οι κ.κ. Ξανθός και Θραψανιώτης ενημερώθηκαν για την κατάσταση στις δημόσιες δομές υγείας του Λασιθίου, για την αποδιοργάνωση που έχει προκαλέσει στην τακτική λειτουργία των νοσοκομείων η αποκλειστική σχεδόν επικέντρωση τους στην πανδημία, καθώς και για την ανάγκη γενναίας ενίσχυσης τους με μόνιμο προσωπικό, θεσμοθετώντας επιπλέον κίνητρα στελέχωσης (οικονομικά, κοινωνικά, επιστημονικά, βαθμολογικά) με ειδικευμένους γιατρούς στις δυσπρόσιτες περιοχές και στις άγονες ειδικότητες (π.χ. αναισθησιολογία).

Ο Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Α. Ξανθός τόνισε ότι σήμερα δεν περισσεύει κανένα νοσοκομείο και καμιά κλινική στο ΕΣΥ, όλες έχουν τη συνεισφορά τους στη δημόσια περίθαλψη και το ζητούμενο είναι όχι απλώς να μην καταργηθούν δομές αλλά να στελεχωθούν καλύτερα, να διατηρήσουν τις αναπτυγμένες κλίνες και τις υποδομές τους και να βελτιώσουν την επιστημονική – λειτουργική συνεργασία μεταξύ τους, στοχεύοντας στην αξιόπιστη κάλυψη των υγειονομικών αναγκών της κοινωνίας. Χωρίς τοπικισμούς και σενάρια «συγχωνεύσεων» που οδηγούν στη συρρίκνωση του ΕΣΥ.

Επίσης οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συναντήθηκαν με το Δήμαρχο Σητείας κ. Γ. Ζερβάκη, με τον οποίο συμφώνησαν για την ανάγκη στήριξης και αναβάθμισης του νοσοκομείου Σητείας και για την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών στους μόνιμους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής. Δηλώθηκε με σαφήνεια ότι κάθε σκέψη για υποβάθμιση και απαξίωση δημόσιων δομών περίθαλψης  με πρόσχημα τον εξορθολογισμό του Χάρτη Υγείας της χώρας, όπως έχει επανειλημμένα δηλώσει ο κ. Μητσοτάκης, θα βρει απέναντι της τους εργαζόμενους στο ΕΣΥ και τις τοπικές κοινωνίες. Ο μόνος δρόμος είναι η ισόρροπη στήριξη των δημόσιων δομών υγείας στο Λασίθι, αναγνωρίζοντας τις γεωμορφολογικές ιδιαιτερότητες της περιοχής και αναβαθμίζοντας συνολικά το ρόλο κάθε νοσοκομείου στην προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Τέλος, το βράδυ της Τρίτης 3/8 πραγματοποιήθηκε ανοικτή πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Σητεία με θέμα «Πανδημία, επιπτώσεις, Ταμείο Ανάκαμψης» και με ομιλητές τους Παπαδημούλη Δημήτρη, Ευρωβουλευτή, Ξανθό Ανδρέα, Τομεάρχη Υγείας και Θραψανιώτη Μανόλη, Βουλευτή Λασιθίου.