Α. Ξανθός: Ο κ. Μητσοτάκης με τις εξαγγελίες για την Υγεία, είτε αγνοεί, είτε συνειδητά αποκρύπτει τη δραματική επιδείνωση της κατάστασης στο ΕΣΥ

“Ο κ. Μητσοτάκης με τις σημερινές του εξαγγελίες για την Υγεία, δείχνει είτε να αγνοεί είτε συνειδητά να αποκρύπτει τη δραματική επιδείνωση της κατάστασης στο ΕΣΥ” ανέφερε σε δήλωσή του ο Ανδρέας Ξανθός, μετά την έναρξη της συζήτησης στη Βουλή και την Ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αναλυτικά, ο Ανδρέας Ξανθός, μέλος  ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ ανέφερε: “Το δημόσιο σύστημα υγείας είναι σε πρωτοφανή αποδιοργάνωση, γιατροί παραιτούνται, κλινικές αναστέλλουν τη λειτουργία τους, τα standards ασφαλείας έχουν υποχωρήσει επικίνδυνα και κάθε μέρα άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους αβοήθητοι λόγω ανεπαρκειών του ΕΣΥ και του ΕΚΑΒ.
Αντί για σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τη διάσωση του ΕΣΥ, με επένδυση νέων πόρων (ανθρωπίνων και δημοσιονομικών) και με γενναία κίνητρα στελέχωσης των δομών υγείας της επαρχίας και των νησιών, ακούσαμε πάλι τα γνωστά ευχολόγια για ριζική αναμόρφωση του συστήματος υγείας. Ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση του δεν ασχολήθηκαν με το ΕΣΥ όταν έπρεπε, δηλαδή στην πανδημία. Ποιος πιστεύει ότι θα ασχοληθούν τώρα; Αυτό που τους νοιάζει πραγματικά δεν είναι να στηρίξουν το ΕΣΥ αλλά να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των κλινικαρχών και των ασφαλιστικών εταιρειών. Η αναβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας, η αξιοπρέπεια των εργαζομένων, η ποιοτική φροντίδα των ασθενών και η εξάλειψη των υγειονομικών ανισοτήτων, μπορούν να περιμένουν…”