ΑΔΕΔΥ: 120.000 νέοι ανασφάλιστοι και κακοπληρωμένοι στο Δημόσιο

 

Χωρίς πλήρη μισθό, σύνταξη, δικαιώματα και ασφάλεια είναι 120.000, νέοι και κάθε ηλικίας, εργαζόμενοι στο Δημόσιο, οι οποίοι βρίσκονται σε ομηρία και το σύστημα των πελατειακών σχέσεων τους καθιστά υποχείρια πολιτικών και άλλων σκοπιμοτήτων, τόνισε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος.

Η ποιότητα των εργασιακών σχέσεων είναι η βασική προτεραιότητα για το συνδικαλιστικό κίνημα των δημοσίων υπαλλήλων, είπε σε εκδήλωση που οργάνωσε η Ενωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης (ΕΔΟΘ), στο πλαίσιο της προετοιμασίας του σημερινού συλλαλητηρίου ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και πρόσθεσε: «Η σταθερή, πλήρης, ποιοτική θέση εργασίας είναι για τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα όρος και προϋπόθεση για την παραγωγική ανασυγκρότηση της διοίκησης, της οικονομίας, της κοινωνίας».

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ επισήμανε ότι η στρατηγική της Λισαβόνας απέτυχε στον πιο κεντρικό της στόχο, να γίνει, δηλαδή, η Ε.Ε. η πιο ανταγωνιστική οικονομία στον κόσμο. Στην Ελλάδα η έκρηξη της λιτότητας, της ανεργίας, των ανισοτήτων και των αδιεξόδων στα Ασφαλιστικά Ταμεία καθιστά πολυεπίπεδη την κρίση για την οικονομία και το πολιτικό σύστημα.