ΑΔΕΔΥ: Έφθασε το 70% η συμμετοχή στην 24ωρη απεργία

h4>

Το 67% εκτιμάται ότι υπερβαίνει η συμμετοχή στη σημερινή 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ, απέναντι στην πολιτική διεύρυνσης της λιτότητας που προωθεί η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με την εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ οι απεργιακές συγκεντρώσεις στην Αθήνα και οι παρεμβάσεις στις άλλες πόλεις, έδωσαν με δυναμικό τρόπο την απάντησή τους στην κλιμακούμενη πολιτική αφαίρεσης μισθολογικών, εργασιακών, ασφαλιστικών δικαιωμάτων και εγγυήσεων ζωής, απαξίωσης των Δημοσίων Υπηρεσιών, των Δημοσίων Υπαλλήλων, εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης των δημοσίων αγαθών.

Αντιπροσωπεία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και των Προέδρων των Ομοσπονδιών κατέθεσε το απεργιακό ψήφισμα στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Φίλιππο Πετσάλνικο.

Σε ψήφισμα που εξέδωσε καταγγέλλει τη στοχοποίηση των εργαζόμενων στο Δημόσιο και των δημόσιων υπηρεσιών από το μνημόνιο.

«Η κυβέρνηση με οδηγό το βάρβαρο μνημόνιο που συμφώνησε με το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Ένωση συνεχίζει και εντείνει την επίθεση σε βάρος των κατακτήσεων και των δικαιωμάτων των εργαζομένων και της κοινωνίας», αναφέρει χαρακτηριστικά το ψήφισμα και προσθέτει ότι το αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι η κατακόρυφη μείωση των εισοδημάτων, η περικοπή των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, η πρόσθετη φορολογική μας επιβάρυνση και η ραγδαία αύξηση της ανεργίας.

«Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και οι Δημόσιες Υπηρεσίες βρισκόμαστε στο στόχαστρο αυτής της επίθεσης», επισημαίνει το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ, καθώς ?όπως υποστηρίζε ι- η περικοπή των εισοδημάτων έχει ξεπεράσει το 25%, οι δημόσιες υπηρεσίες αδυνατούν να λειτουργήσουν εξαιτίας της υποχρηματοδότησης και της έλλειψης προσωπικού και τα Ασφαλιστικά Ταμεία οδηγούνται σε διάλυση.

Η ΑΔΕΔΥ εκφράζει την αντίθεσή της και στο νέο «μισθολόγιο», τονίζοντας ότι προωθείται όχι για να αναβαθμίσει μισθούς και συντάξεις και να αποκαταστήσει τις αδικίες μεταξύ διαφόρων κλάδων του Δημοσίου, αλλά για την περαιτέρω αφαίρεση του εισοδήματος όλων των υπαλλήλων.

Ζητεί τέλος την επαναφορά και διεύρυνση των μισθολογικών, ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων των δημοσίων υπαλλήλων και δηλώνει αποφασισμένη να συνεχίσει και να κλιμακώσει προς αυτή την κατεύθυνση τους αγώνες της.