ΑΔΕΔΥ για τα νέα φορολογικά μέτρα

p> 

    “Για δεύτερη συνεχή φορά, στο ίδιο έτος, η Κυβέρνηση ανακοινώνει μέτρα που οδηγούν στην παραπέρα υποβάθμιση της θέσης των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων” επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

    Αναλυτικότερα στην ανακοίνωση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. επισημαίνεται: “Η Κυβέρνηση με βάση και τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για μείωση του ελλείμματος το 2009 στο 3,7% του ΑΕΠ, παίρνει μέτρα με θύματα και πάλι τους πολίτες, που δεν έχουν καμία ευθύνη για την οικονομική κρίση , ούτε για την αύξηση του οικονομικού ελλείμματος της χώρας.

    Η μαύρη τρύπα στα δημόσια οικονομικά φαίνεται ότι επισκέφθηκε και εγκαταστάθηκε πλέον και στις τσέπες των πολιτών. Τώρα οι εργαζόμενοι πληρώνουν για τα καύσιμα, έστω και κατά 0,06 ευρώ ανά λίτρο που είναι γνωστό ότι επηρεάζουν όλους το ίδιο – έχοντες και μη – και που τα καύσιμα είναι πλέον γενικής χρήσης, καθώς και τα κινητά τηλέφωνα που καλώς ή κακώς έχουν γίνει είδος καθημερινής ανάγκης και το χαρακτηριστικότερο είναι ότι το μέτρο αυτό δεν εξαιρεί ούτε αυτούς που έχουν μηδενικό εισόδημα (μαθητές, φοιτητές κλπ).

    Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο Τομέα, μετά τις μηδενικές αυξήσεις για όλο το 2009, καλούνται σε νέα μείωση εισοδήματος, με αποτέλεσμα τη νέα οικονομική τους αποδυνάμωση και την κατάληξη στην ανέχεια.

    Μετά και τα νέα αυτά μέτρα κρίνεται επιτακτική η ανάγκη επανεξέτασης της εισοδηματικής πολιτικής και χορήγηση πραγματικών αυξήσεων στους εργαζόμενους”.