ΑΔΕΔΥ Για το Φορολογικό την συμμετοχή στις εξετάσειςκαι την Υγεία

p>ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ, ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ,

ΥΓΕΙΑ

 

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. σε σχέση με το φορολογικό νομοσχέδιο, τη διάταξη συμμετοχής στο κόστος των εξετάσεων με βάση το εισόδημα, τις δηλώσεις του Υπ. Υγείας για την πολιτική στην υγεία, επισημαίνει :

1.     Η σταθερά επαναλαμβανόμενη κάθε χρόνο φορολογική «μεταρρύθμιση», «επανάσταση», «τομή» κλπ με διαχειριστικές, τεχνικές επιδιορθώσεις της κλίμακας, του αφορολόγητου ή άλλων στοιχείων είναι ΚΑΘΑΡΟ ΟΤΙ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΕΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΝΟΣ ΤΑΞΙΚΟΥ, ΑΔΙΚΟΥ φορολογικού συστήματος. Η σκληρή πραγματικότητα της άνισης επιβάρυνσης των πολλών, των μισθωτών, των συνταξιούχων συνεχίζεται και θα συνεχίζεται όσο οι έμμεσοι φόροι αποτελούν την ταυτότητα του συστήματος και δεν τιμαριθμοποιείται η φορολογική κλίμακα, όσο τα φορολογικά έσοδα προκύπτουν από τους μισθωτούς.

Η Κυβέρνηση στα μείζονα και ουσιαστικά δεν ανταποκρίνεται και επόμενα υλοποιεί μέσα και από το φορολογικό τη σκληρή πολιτική λιτότητας.

2.     Η εισαγωγή ρυθμίσεων για συμμετοχή στο κόστος των εξετάσεων πέραν από την αδυναμία που αποδεικνύει για τα συστήματα ελέγχου των ασφαλιστικών Ταμείων, αδυναμία που βαρύνει τις μέχρι τώρα κυβερνήσεις αποκαλύπτει με τον πιο καθαρό τρόπο την πολιτική βούληση για μείωση της ασφαλιστικής κάλυψης για υγεία και ανάληψη του κόστους από τους εργαζόμενους.

Η ευθύνη των Διοικήσεων των Ταμείων και της Κυβέρνησης είναι τεράστια αφού με την τακτική αυτή οδηγούμαστε στην ανατροπή της ασφάλισης υγείας ως δομικού στοιχείου της Κοινωνικής Ασφάλισης. Η απόσυρση της σχετικής διάταξης, που εκτός των άλλων κατατέθηκε αιφνιδιαστικά και ερήμην των συνδικαλιστικών οργανώσεων που τα μέλη τους είναι οι ασφαλισμένοι των Ταμείων, είναι εκ των ουκ άνευ, διαφορετικά η Κυβέρνηση αυτοδιαψεύδεται για όσα περί του αντιθέτου διακηρύσσει για το σύνολο της πολιτικής στην Κοινωνική Ασφάλιση και το διάλογο.

3.     Οι επισημάνσεις του κ. Αβραμόπουλου για το «τέλος του Ε.Σ.Υ.», την ώρα που η κατάσταση στα Νοσοκομεία και με δική του πολιτική ευθύνη χειροτερεύει (χρηματοδότηση, προσλήψεις κλπ) και η πιθανή πώληση του Ασκληπιείου αιωρείται, είναι προφανές ότι επιχειρούν τον αποπροσανατολισμό και την υπεκφυγή από τις ευθύνες με δεδομένες τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην υγεία, πρόνοια που κλιμακώνονται το επόμενο διάστημα.

 

 

 

 

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.