ΑΔΕΔΥ- ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

    Αθήνα 13.5.2009

   

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, τα Ν.Π.Δ.Δ. και τους Ο.Τ.Α. να συμμετάσχουν στην αυριανή 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση καθώς και στις απεργιακές συγκεντρώσεις.

    Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο είμαστε υποχρεωμένοι να συνεχίσουμε τον αγώνα μας γιατί η Κυβέρνηση με την πολιτική που ακολουθεί όχι μόνο αρνείται να ικανοποιήσει δίκαια αιτήματα αλλά περιορίζει ακόμη περισσότερο βασικά δικαιώματα και κατακτήσεις όπως η υγειονομική μας περίθαλψη, το εφάπαξ, το εισόδημα, οι εργασιακές μας σχέσεις κλπ.

    Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο με τη μαζική συμμετοχή τους στους αγώνες να μην επιτρέψουν τη συνέχιση των νεοφιλελεύθερων πολιτικών, την παραπέρα υποβάθμιση των δικαιωμάτων μας και του κοινωνικού κράτους.

    Να αγωνιστούμε για να πληρώσουν την κρίση οι υπαίτιοι και όσοι αύξησαν τα υπερκέρδη τους από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές και όχι οι εργαζόμενοι.

    Διεκδικούμε

    · ¶μεση κρατική επιχορήγηση του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων

    Υπαλλήλων.

    · Πραγματικές αυξήσεις, ανατροπή της πολιτικής λιτότητας, του παγώματος και της μόνιμης μείωσης των μισθών και των συντάξεων.

    · Ενιαία μόνιμη σχέση εργασίας στο Δημόσιο. Κατάργηση του θεσμού των εκτάκτων. Πλήρη απασχόληση – Όχι στην ελαστικοποίηση.

    · Δίκαιο φορολογικό σύστημα – κοινωνική δικαιοσύνη.

    · Κατοχύρωση του δημόσιου κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης στο Δημόσιο. – Μη εφαρμογή της απόφασης του ΔΕΚ για την εξίσωση των ορίων ηλικίας ανδρών – γυναικών. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νομοθετικών ρυθμίσεων.

    Όλοι στην απεργία

    Όλοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις

    Στην Αθήνα 11 το πρωί στην Πλατεία Κλαυθμώνος

   

    Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

   

    Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.