ΑΔΕΔΥ:Όχι σε αύξηση ωραρίου εργασίας στο Δημόσιο

Την αντίθεσή της στην προαναγγελθείσα αύξηση του ωραρίου στο Δημόσιο εκφράζει η ΑΔΕΔΥ.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση διευρύνεται με νέους, ακραίους τρόπους η κυβερνητική επίθεση για την ανατροπή όσων κατακτήσεων και δικαιωμάτων έχουν απομείνει.

«Ο μύθος για την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη, που για μια ακόμη φορά χρησιμοποιείται από την κυβέρνηση, δεν μπορεί να αποπροσανατολίσει κανέναν, πολύ περισσότερο όταν με τον περιορισμό των δαπανών για τη λειτουργία των Δημοσίων Υπηρεσιών, με τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις υπηρεσιών υγείας και παιδείας και με τις ιδιωτικοποιήσεις Δημοσίων Υπηρεσιών, τα δημόσια κοινωνικά αγαθά υποβαθμίζονται με δραματικές επιπτώσεις σε βάρος του πολίτη»,τονίζει.

Επίσης, η ΑΔΕΔΥ καλεί την κυβέρνηση να «εγκαταλείψει άμεσα τις αδιέξοδες νεοφιλελεύθερες επιλογές, μέτρα που αντί να οδηγούν στην έξοδο από την κρίση βυθίζουν στην ύφεση την οικονομία και την κοινωνία στην χρεοκοπία, σε μια στιγμή που αποδεικνύεται ότι ο δωδεκάμηνος μνημονιακός χρόνος δεν επιβεβαιώνει ως αποτέλεσμα τους διακηρυγμένους στόχους».

Η απόσυρση της συγκεκριμένης ρύθμισης αναδεικνύεται από την ΑΔΕΔΥ ως άμεσο αίτημα της απεργίας της 11ης Μαΐου 2011, αλλά και των επόμενων κινητοποιήσεων που θα ακολουθήσουν, «μαζί με την υπόθεση του μισθολογίου αλλά και των νέων αντιασφαλιστικών παρεμβάσεων που σχεδιάζονται».

Παράλληλα, ΑΔΕΔΥ καλεί τους πολίτες στην απεργιακή συγκέντρωση της 1ης Μάη, στη Γενική Απεργία της 11ης Μάη. «Καλούμε τους εργαζόμενους στο Δημόσιο στην οργάνωση και προετοιμασία, νέων κινητοποιήσεων μετά τη Γενική Απεργία, απέναντι σε κάθε περικοπή εργασιακών (ωράριο κ.α.), μισθολογικών (απώλειες, 13ος -14ος μισθός, νέο μισθολόγιο), ασφαλιστικών (επικουρικά κ.α.) κατακτήσεων και δικαιωμάτων», καταλήγει η ανακοίνωση.