«Άδειασμα» Μαγιορκίνη στην κυβέρνηση – Η Επιτροπή δεν εισηγήθηκε την απαγόρευση των συναθροίσεων

Ο λοιμωξιολόγος Γκίκας Μαγιορκίνης ανέφερε εμμέσως ότι δεν υπήρξε εισήγηση της Επιτροπής για το μέτρο απαγόρευσης των συναθροίσεων άνω των τεσσάρων ατόμων, παρά τα όσα διατεινόταν η κυβέρνηση και η αστυνομία.

Έχοντας ως πρόσχημα την «προστασία της δημόσιας υγείας», η κυβέρνηση προχώρησε στη λήψη του -χουντικής έμπνευσης μέτρου- που αφορά την απαγόρευση των συναθροίσεων για το διάστημα 15-18 Νοεμβρίου, με την αστυνομία να ρίχνει στη συνέχεια το «μπαλάκι» στην Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων.

Όταν κλήθηκε να τοποθετηθεί για το ζήτημα, μετά από ερώτηση της Ιοκάστης Αλειφεροπούλου, στην ενημέρωση της Δευτέρας, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Γκίκας Μαγιορκίνης προχώρησε σε… άδειασμα του κυβερνητικού αφηγήματος περί σχετικής εισήγησης. Συγκεκριμένα, σημείωσε ότι η Επιτροπή το μόνο που έχει τονίσει και μάλιστα «κατ επανάληψη» είναι η αποφυγή του συγχρωτισμού, υπογραμμίζοντας πως: «Τα υπόλοιπα αφορούν αποφάσεις της Πολιτείας».
Α
ξίζει να σημειωθεί ότι όπως αναγράφεται και στο ΦΕΚ στο οποίο δημοσιεύονται οι αποφάσεις για τις συναθροίσεις, ελήφθη υπ όψιν η: «από 4.11.2020 γνώμη της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19».