Άδωνις: Δεν κάνω “μπίζνες” με τα εμβόλια! Δεν χρειάζεται τώρα εμβολιασμός για τη γρίπη!

Παραγγείλαμε εμβόλια με βάση τη διεισδυτικότητα της γρίπης την περσινή χρονιά, δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης με αφορμή τις ελλείψεις του αγριπικού εμβολίου που παρατηρείται στα ελληνικά φαρμακεία.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

 

Ουσιαστικά δεν έχει νόημα να κάνει κάνεις τώρα το εμβόλιο κατά της γρίπης είπε σήμερα ο υπουργός υγείας Άδωνις Γεωργιάδης εξηγώντας ότι για να δράσει θέλει 3 με 4 εβδομάδες ενώ το κύμα της γρίπης αναμένεται  να καμφθεί σε δυο με τρείς εβδομάδες. " Δεν κάνω μπίζνες με τα φάρμακα" ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης υπεραμυνόμενος της απόφασης να μην αγορασθούν περισσότερα εμβόλια με συνέπεια σήμερα να καταγράφονται ελλείψεις.

 

" Αν παίρναμε περισσότερα εμβόλια  ή αντιιικά φάρμακα θα μας λέγανε ότι πουλούσα φάρμακα και κάνω μπίζνες. Τώρα που δεν έχουμε με κατηγορούν" είπε ο κ.Γεωργιάδης εξαπολύοντας ταυτόχρονα κατηγορίες εναντίον του πρόεδρου του Ιατρικού συλλόγου Αθηνών Γιώργου Πατούλη, άλλοτε συχνό συνομιλητή του.

 

" Κάποιοι είναι πολλοί επιτρέπεις στις φασαρίες. Εκτός από μένα.!" Είπε φανερά εκνευρισμένος  αναφερόμενος στην ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας στην οποία τονίζεται ότι για έξι ευρώ που κοστίζει ένα εμβόλιο χάνονται ανθρώπινες ζωές. 

 

Ο κ.Γεωργιάδης όμως καταφέρθηκε κατά του Γιώργου Πατούλη και στο θέμα των γιατρών του ΕΟΠΥΥ λέγοντας χαρακτηριστικά: Θλίβομαι πολύ  που ο ΙΣΑ δε στάθηκε αρωγός για όλους τους γιατρούς και στήριξε μόνο μια μερίδα τους" υπονοώντας ότι δεν στηρίχθηκαν δεόντως οι 5500 γιατροί του ΕΟΠΥΥ πχ όπως και υπόλοιποι ιδιώτες ή συμβεβλημένοι.  

 

 σε έλλειψη

 

Με το κερί ψάχνουν εκατοντάδες ασθενείς στην χώρα μας να βρούν ένα αντιγριππικό εμβόλιο αφού τα φαρμακεία έχουν στεγνώσει.Την ίδια στιγμή συνεχίζεται η φονική επέλαση του Η1Ν1 καθώς τα κρούσματα της γρίπης τις τελευταίες ημέρες αυξάνονται ραγδαία  με τους νεκρούς να αγγίζουν πια τους 61ενώ εκφράζονται φόβοι ότι είναι πολύ περισσότεροι.

 

Ανοχύρωτη βρήκε την Ελλάδα η γρίπη με συνεπεία να μακραίνει ο θλιβερός κατάλογος των νεκρών στην χώρα μας.

Την ίδια στιγμή σε απόγνωση είναι οι ασθενείς αλλά και όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού οι οποίοι καταγγέλλουν ότι δεν ενημερώθηκαν επαρκώς αλλά και σε αυτή την ύστατη στιγμή που οι ειδικοί επιστήμονες του ΚΕΕΛΠΝΟ συστήνουν τον εμβολιασμό δεν βρίσκουν ούτε για δείγμα εμβόλιο.

 

Από την πλευρά του το υπουργείο υγείας αναφέρει ότι φέτος εμφανίσθηκε ένα νέο στέλεχος της γρίπης με συνέπεια να αποσυρθούν τα εμβόλια.

 

Άκρως ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι αλματώδη αύξηση καταγράφουν τα κρούσματα της γρίπης στη χώρα μας, καθώς μόνο τα τελευταία 24ωρα στη λίστα με τα θύματα προστέθηκαν άλλοι 10 άνθρωποι με τον αριθμό των νεκρών να αγγίζει πλέον τους 61. 

 

Να σημειωθεί εδώ ότι στην πανδημία της γρίπης του 2009 είχαν χάσει την ζωή τους 180 συνάνθωποί μας.

Στο σημείο αυτό οι ειδικοί επισημαίνουν ότι φέτος η νοσηρότητα είναι στα ύψη σε σύγκριση με τους δύο περασμένους χειμώνες. Είναι άλλωστε ενδεικτικό ότι την περασμένη εβδομάδα μόνο μέσα σε μία μέρα έχασαν τη ζωή τους 5 άτομα, τρεις γυναίκες και δύο άνδρες, όλοι πάνω από τα 50 αλλά με υποκείμενα νοσήματα.

 

Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας δεκάδες άτομα και άρα είναι ορατός ο κίνδυνος ο αριθμός των νεκρών να αυξηθεί. Συνολικά από τις αρχές Ιανουαρίου έχουν νοσηλευθεί σε σοβαρή κατάσταση 168 ασθενείς, κυρίως χρονίως πάσχοντες και ηλικιωμένοι, στην πλειονότητα τους δεν είχαν εμβολιαστεί.

 

Όπως τονίζουν οι ειδικοί του ΚΕΕΛΠΝΟ, είναι σημαντικό να αναζητούν άμεσα γιατρό τα άτομα που παρουσιάζουν συμπτώματα, όπως πυρετός, βήχας, πονοκέφαλος και πόνος στους μύες και τις αρθρώσεις.