Αυτοί απέτυχαν, όμως φταίνε οι άλλοι..

Μετά τις δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα για τις ελλείψεις γιατρών στα νοσοκομεία και την ανάγκη να επανέλθουν στα καθήκοντά τους οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί, ήρθε δεύτερη αποδοκιμασία στους σχεδιασμούς που εκπορεύονται από το περιβάλλον του Μαξίμου. «Αποτύχαμε στους εμβολιασμούς, μην φοβόμαστε τις λέξεις», δήλωσε προχθές η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου, μέλος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας.

Εντούτοις, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχειρεί να καλύψει την αδυναμία διαχείρισης της πανδημίας δια της σκληρής πόλωσης, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ πως ευθύνεται για όλα τα δεινά που μαστίζουν σήμερα το ΕΣΥ, κάνοντας πως ξεχνά ότι η ΝΔ κυβερνά περισσότερο από δύο χρόνια. Όμως η κατάσταση είναι τόσο σοβαρή που η μετάθεση ευθυνών θυμίζει περισσότερο συμπεριφορά νηπίου, παρά στάση υπεύθυνου ηγέτη που οφείλει να διαχειριστεί με σοβαρότητα μια ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία.

Και μόνον η διαπίστωση πως το οξυγόνο στα νοσοκομεία τελειώνει μέσα σε 24 ώρες, αντί σε μια ή δύο εβδομάδες, ενώ η πληρότητα των διαθέσιμων Covid ΜΕΘ στην επικράτεια έχει φτάσει το 88% και στη Θεσσαλονίκη στο 97% θα αρκούσε ώστε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να πάψει τις προκλητικές ανοησίες.

Όμως ο υποβολέας επιμένει πως πρέπει να συνεχίσουν αυτόν τον διχαστικό λόγο, χωρίς ίχνος αυτοκριτικής και χωρίς διάθεση συνεννόησης με τις πολιτικές δυνάμεις και τους εργαζόμενους στην υγεία.

Τελικά θα οδηγήσουν τα Νοσοκομεία σε κατάρρευση και τη χώρα στον όλεθρο..