Αυτόνομη Παρέμβαση – Διάβημα διαμαρτυρίας για το ασφαλιστικό

p>ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Η Κυβέρνηση με πρόσχημα την κρίση, δημιουργεί κλίμα φόβου για το ασφαλιστικό σύστημα με στόχο να αλλάξει σταδιακά  το χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης από αναδιανεμητικό σε κεφαλαιοποιητικό και εν τέλει σε ιδιωτικό. Επιδιώκει να περιορίσει τη χρηματοδότηση από το κράτος των ασφαλιστικών ταμείων, να πάψει η εγγύηση του κράτους στη χορήγηση των συντάξεων, να μειώσει δραματικά το ύψος των συντάξεων, να αφαιρέσει ασφαλιστικά δικαιώματα.

Τα συνδικάτα, οι εργαζόμενοι πρέπει να ορθώσουν ένα μέτωπο αντίστασης σε αυτές τις επιλογές, να οργανώσουν την πάλη για την ανατροπή αυτής της πολιτικής, να διεκδικήσουν λύσεις που θα κάνουν βιώσιμο το Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης.

Η Αυτόνομη Παρέμβαση ξεκινά μια μεγάλη καμπάνια ενημέρωσης των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς για αυτές τις επιλογές προτείνοντας μια άλλη πολιτική στήριξης της Κοινωνικής Ασφάλισης

Η καμπάνια αυτή θα συνοδευτεί με δράσεις ανάδειξης των προβλημάτων αλλά και των λύσεων που είναι αναγκαίες για ένα Δημόσιο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης που θα παρέχει ικανοποιητικές συντάξεις στους εργαζόμενους.

Η έναρξη της καμπάνιας θα γίνει με εκδήλωση συμβολικού διαβήματος στο Υπ Εργασίας, την Τρίτη 12 Ιανουαρίου στις 10.30 το πρωί, την ίδια ώρα που θα εξελίσσεται η τρίτη φάση ενός προσχηματικού διαλόγου για το Ασφαλιστικό Σύστημα.

Τα αντιασφαλιστικά μέτρα δεν θα περάσουν