Αυξάνεται διαρκώς ο όγκος των συγκεντρωμένων στο Σύνταγμα, όπου εξελίσσεται το συλλαλητήριο με αφορμή την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

p style=”text-align: justify”>
Αθήνα, Ελλάδα 21/06/2011 21:57 (ΑΠΕ-ΜΠΕ) 

   
Χωρίς το κεντρικό πανό της ΑΔΕΔΥ, αλλά με την παρουσία πρωτοβάθμιων σωματείων από τους χώρους των νοσοκομείων και της εκπαίδευσης, εξελίσσεται το κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, σήμερα, ημέρα ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, «ημέρα ευρωπαϊκής δράσης εναντίον του ευρώ».

    Απούσα είναι και η ΟΛΜΕ επιβεβαιώνοντας ότι τα δευτεροβάθμια σωματεία δεν αντιπροσωπεύουν τον προβληματισμό των πρωτοβάθμιων. Όπως χαρακτηριστικά είπε εκπαιδευτικός στο ΑΠΕ-ΜΠΕ «δεν τόλμησε ούτε πανό να κατεβάσει η ΟΛΜΕ».

    Υπολογίζεται ότι τουλάχιστον 5.000 άνθρωποι βρίσκονται στο Σύνταγμα και ο αριθμός τους αυξάνεται όσο περνά η ώρα. Οι δυνάμεις ασφαλείας βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα με τους άνδρες της ΔΙΑΣ και της ΔΕΛΤΑ να είναι από νωρίς παρατεταγμένοι κατά μήκος της Βασιλέως Κωνσταντίνου, από το ύψος της Εθνικής Πινακοθήκης μέχρι και το άγαλμα του Τρούμαν, και την κυκλοφορία να έχει αποκλεισθεί από νωρίς για οχήματα και πεζούς στην περιοχή του Μεγάρου Μαξίμου και του κοινβουλίου, που ορίζεται από τη λεωφόρο Βασιλέως Γεωργίου και την οδό Κανάρη ως την οδό Ακαδημίας.

    Μπροστά από τα κιγκλιδώματα της Βουλής, στη Βασιλίσσης Σοφίας, στο ύψος της αιγυπτιακής πρεσβείας, ακραίοι νεαροί εκτοξεύουν εμπρηστικά συνθήματα κατά της κυβέρνησης και των αστυνομικών δυνάμεων.

    Με χαρά υποδέχθηκαν οι συγκεντρωμένοι την ανακοίνωση για παραίτηση του Ανδρέα Μακρυπίδη από εισηγητή του ΠΑΣΟΚ στη συζήτηση για το Μνημόνιο.

    Μαρία Δεληθανάση