ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ Στο… πόδι οι νοσηλευτές στο κέντρο υγείας

Σε απόγνωση βρίσκονται οι εργαζόμενοι στο κέντρο υγείας του Αγίου Νικολάου Χαλκιδικής. Όπως καταγγέλλουν στη “Μ”, οι ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό είναι μεγάλες, με αποτέλεσμα οι βάρδιες να βγαίνουν χάρη στο φιλότιμο των εργαζομένων.

 

Μάλιστα, από την ερχόμενη Δευτέρα 13 Ιουλίου προγραμματίζουν κινητοποιήσεις, οι οποίες αναμένεται να συνεχιστούν επ’ αόριστον μέχρι να βρεθεί λύση το πρόβλημά τους. Αυτό σημαίνει ότι πλέον θα μπαίνουν στο κέντρο υγείας μόνο για να αντιμετωπίζουν τα επείγοντα περιστατικά. 
“Εξυπηρετούμε τους κατοίκους όλου του δεύτερου ποδιού της Χαλκιδικής, αλλά και τους τουρίστες. ¶λλωστε, είναι γνωστό ότι κάθε καλοκαίρι ο πληθυσμός της περιοχής υπερδιπλασιάζεται και οι ανάγκες αυξάνονται. Αυτή τη στιγμή εργάζονται δύο άτομα για την πρωινή εφημερία και τέσσερα άτομα που πρέπει να καλύψουν όλες τις βάρδιες του κυκλικού ωραρίου”, λένε οι εργαζόμενοι και προσθέτουν ότι “η κατάσταση είναι απελπιστική. Δουλεύουμε με αυτοθυσία, αλλά χρειαζόμαστε ενίσχυση. Φοβόμαστε μήπως έρθει κάποια στιγμή που θα πεθάνει κάποιος ασθενής εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού κι αυτό θα το κουβαλάμε μια ζωή στην ψυχή μας”.
Ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) Πέτρος Κετικίδης δηλώνει στη “Μ” ότι στο πρωινό ωράριο μπορεί να υπάρχουν δύο άτομα, αλλά έχει τύχει να κληθεί η προϊσταμένη του κέντρου υγείας Αγίου Νικολάου να κάνει τη βάρδιά της από τις 7 το πρωί έως τις 3 μετά το μεσημέρι και να μείνει για να καλύψει και την επόμενη βάρδια, δηλαδή από τις 3 μετά το μεσημέρι έως τις 11 το βράδυ.
“Οι νοσηλεύτριες με το ζόρι παίρνουν μόλις ένα ρεπό, ενώ με δυσκολία μπορούν να πάρουν ακόμη και την άδειά τους”, τονίζει ο κ. Κετικίδης.