Αγαπηδάκη για ΠΦΥ

Ρίχνουν τους αγροτικούς γιατρούς ως σωσίβιο στην ΠΦΥ που πνίγεται από την έλλειψη γιατρών.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε η κ. Αγαπηδάκη «καταργείται ο αναχρονιστικός θεσμός της υποχρεωτικής υπηρεσίας ιατρών υπαίθρου (γνωστού και ως «αγροτικό») και θεσμοθετείται η υποχρεωτική θητεία προσωπικού ιατρού, η οποία θα διαρκεί ένα έτος».

Τι γνώσεις μπορεί να έχει ένας γιατρός που μόλις αποφοίτησε για να ασκήσει καθήκοντα προσωπικού γιατρού είναι μάλλον αδιάφορο για την Αναπληρώτρια Υπουργό. Μια άσπρη ποδιά επαρκεί για να στηρίξει το επικοινωνιακό αφήγημα που άφησε μεσοπέλαγα ο Θάνος Πλεύρης. Πάει στον αγύριστο και το foundation year που νομοθέτησε με τυμπανοκρουσίες η κ. Μίνα Γκάγκα.

Αν μετά την υποχρεωτική 12μηνη θητεία οι αγροτικοί γιατροί επιλέξουν την ειδικότητα της Γενικής Ιατρικής ή Παθολογίας, «θα λαμβάνουν 30.000 καθαρές αποδοχές (45.000 μικτές) πλέον όσων προβλέπονται». Τουτέστιν, ο νέος ειδικευόμενος θα έχει υψηλότερες αποδοχές από τον Διευθυντή του, τους Επιμελητές του και τους συνειδικευόμενους. Χλιδή!

Κουβέντα για τις υπόλοιπες ειδικότητες που χωλαίνουν, όπως αναισθησιολόγοι, ακτινολόγοι και βιοπαθολόγοι. Ας βρουν μόνοι τους τη λύση.

Τέλος η κ. Αγαπηδάκη δήλωσε πως για να επαναπατριστούν οι Γενικοί Γιατροί και οι Παθολόγοι από την Κύπρο και τη Μεγάλη Βρετανία θα έχουν ετήσιες οικονομικές απολαβές από 100.000-150.000 ευρώ και θα συνοδεύονται από μειωμένη φορολόγηση. Δεν εξήγησε τον τρόπο που μπορεί να υλοποιηθεί αυτό το θαύμα, όμως ένα είναι σίγουρο: κανείς παθολόγους δε θα δηλώνει πλέον υποψηφιότητα σε προκηρύξεις θέσεων πριν μεταναστεύσει σε Κύπρο και Μ. Βρετανία, ώστε να επαναπατριστεί και να γίνει σύντομα.. εκατομμυριούχος.

Αλλοπρόσαλλα πράγματα!

Ίσως δεν ήταν τυχαίο πως στη συνέντευξη τύπου κανείς άλλος από την πολιτική ηγεσία δε συνόδευσε την κ. Αγαπηδάκη.