«Αγλαΐα Κυριακού» / Συνεχίζονται τα χειρουργεία – «Αναμένουμε άμεσα ενίσχυση» λένε οι γιατροί

Συνεχίζονται τα χειρουργεία στο Νοσοκομεία Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», ύστερα από έκτακτη συνεδρίαση των γιατρών, μετά την ανακοίνωση το βράδυ της Πέμπτης ότι κλείνουν τα προγραμματισμένα χειρουργεία από τη Δευτέρα (12/02).

Η απόφαση των γιατρών ελήφθη υπό την προϋπόθεση ότι, εντός των επόμενων ημερών, θα προκηρυχθούν με κατεπείγουσα διαδικασία οι τρεις διαθέσιμες θέσεις ιατρών αναισθησιολόγων, ενώ για το επόμενο διάστημα το υπουργείο Υγείας θα προχωρήσει σε προσωρινές μετακινήσεις αναισθησιολόγων από άλλα νοσοκομεία.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, μετά από την απόφαση που έλαβε η συνέλευση των γιατρών του χειρουργικού τομέα, έγινε γνωστό ότι από τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου και μέχρι νεωτέρας, τα προγραμματισμένα χειρουργεία στο Νοσοκομείο κλείνουν, λόγω έλλειψης γιατρών, κυρίως αναισθησιολόγων.

Αναλυτικά η νέα ανακοίνωση

«ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΓΝΠΑ «Π. & Α. ΚΥΡΙΑΚΟΥ» ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΤΑΚΤΙΚΩΝ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΩΝ

Κατόπιν των ενεργειών της Διοίκησης του Νοσοκομείου Παίδων «Π. & Α. Κυριακού», του σημερινού εγγράφου από την 1ης Υγειονομική Περιφέρεια περί διάθεσης ιατρικού προσωπικού ειδικότητας αναισθησιολογίας για την κάλυψη εφημεριών του Τμήματος Αναισθησιολογίας από το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, της μετακίνησης για 15 ημέρες ιατρού αναισθησιολόγου από το Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» και την προσωρινή μετακίνηση ιατρού αναισθησιολόγου από το Νοσοκομείο Κορίνθου, η σημερινή συνέλευση του Χειρουργικού Τομέα, μετά από εισήγηση του Τμήματος Αναισθησιολογίας, αποφάσισε:

να μην αναστείλει τη λειτουργία των τακτικών χειρουργείων από 12-02-2024, υπό την προϋπόθεση ότι, εντός των επόμενων ημερών, θα προκηρυχθούν με κατεπείγουσα διαδικασία οι τρεις διαθέσιμες θέσεις ιατρών αναισθησιολόγων. Ο Χειρουργικός Τομέας θα συνεδριάσει εντός των επομένων 15 ημερών ώστε να αξιολογήσει την κατάσταση και να αποφασίσει για τις περαιτέρω ενέργειες.

Με εκτίμηση, Άννα Μαλισιώβα, Διευθύντρια Χειρουργικού Τομέα».

Ανακοίνωση της 1ης ΥΠΕ

Υπό μορφήν στρατιωτικού ανακοινωθέντος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, ο Διοικητής της 1ης ΥΠΕ ανέλαβε να δώσει διευκρινήσεις για την ενέργεια των γιατρών του Χειρουργικού Τομέα. Αξιοπρόσεκτη η κατάληξη του κειμένου: