Αγωνιστικές διεκδικήσεις

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι γιατροί και οι εργαζόμενοι στο «Αττικόν», ενώ σήμερα κάνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας και οι εργαζόμενοι στον «Ευαγγελισμό». Οι εργαζόμενοι στον «Ευαγγελισμό» θα συγκεντρωθούν το πρωί, στις 8.30 π.μ., στα επείγοντα και στη συνέχεια θα κάνουν κατάληψη στα γραφεία της διοίκησης. Διεκδικούν την κάλυψη με μόνιμο προσωπικό των 1.350 κενών οργανικών θέσεων, μονιμοποίηση των συμβασιούχων, ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά και κατώτερο μισθό 1.400 ευρώ στην ΥΕ και 1.700 ευρώ στους ειδικευόμενους γιατρούς.

Αμεσες προσλήψεις προσωπικού και πληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών και υπερωριών διεκδικούν οι γιατροί και οι εργαζόμενοι στο «Αττικόν». Σήμερα το πρωί θα κλείσουν την κεντρική πύλη, δε θα γίνουν τακτικά χειρουργεία και τακτικά εξωτερικά ιατρεία, ενώ από χτες σταμάτησαν και τα απογευματινά ιδιωτικά ιατρεία. Επίσης, κλειστό θα παραμείνει το ταμείο των εξωτερικών ιατρείων του γραφείου κίνησης.

Στο μεταξύ, την κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς στη Δικαιοσύνη για την κατάσταση λόγω των δυσλειτουργιών που προκαλούν οι ελλείψεις προσωπικού με εντατικοποιήσεις για το προσωπικό και κινδύνους για τους ασθενείς αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς στην τελευταία συνεδρίασή του.