Αγωνιστική Ενότητα Γιατρών Το Υπ. Υγείας πρέπει να δώσει λύση τώρα για το χρόνο εργασίας

h4>ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

Ο Υφυπουργός Υγείας κ. Γ. Κωνσταντόπουλος αναγγέλλει με σημερινό Δελτίο Τύπου την άφιξή του στις Βρυξέλλες προκειμένου να ρυθμίσει –ανάμεσα στα άλλα – και τις ώρες εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών. Μάλιστα διευκρινίζει όλο νόημα για την υπό έκδοση Οδηγία της Ευρ. Επιτροπής ότι «ξεκίνησε για να ρυθμίσει θετικά τις ώρες εργασίας των Βρετανών ιατρών οι οποίοι απασχολούνταν μαζί με τις εφημερίες, ως 100 ώρες την εβδομάδα».

Δε χρειάζεται η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να κρύβεται πίσω από τους Βρετανούς γιατρούς, όταν είναι γνωστό ότι τόσες ώρες εργάζονται και οι Έλληνες γιατροί, οι οποίοι πλέον διεκδικούν εφαρμογή του 48ωρου, ώστε να μειωθούν τα ιατρικά λάθη και να αποκτήσουν επιτέλους στοιχειώδη ποιότητα ζωής.

Ως νοσοκομειακοί γιατροί έχουμε σοβαρές αμφιβολίες για την ειλικρίνεια των προθέσεων της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, η οποία ούτε στο συμφωνημένο ραντεβού με την Ομοσπονδία μας έχει προσέλθει, προφανώς διότι απεργάζεται τρόπους, προκειμένου να μη δώσει ουσιαστικές λύσεις.

Το επικείμενο εφημεριακό κραχ δεν πρόκειται να αποφευχθεί εάν δεν αντιμετωπιστούν με σοβαρότητα τα προβλήματα της δημόσιας υγείας, καθώς  και οι όροι αμοιβής και εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών. Κάτι τέτοιο δυστυχώς δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα.

 

 

6 Νοεμβρίου 2006