ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑΤΡΩΝ: Ανακοίνωση για την ΠΦΥ

Πρωτοβάθμια Υγεία: Διάλυση και απολύσεις αντί προσλήψεων

 

Η Πρωτοβάθμια Υγεία παραπαίει, ενώ συνεχίζονται οι ολέθριοι πειραματισμοί της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, η οποία επιχειρεί ακόμη και στα προγράμματα πρόληψης να επιβάλλει την πληρωμή από την τσέπη των ασθενών σύμφωνα με χτεσινές δηλώσεις της Αναπληρώτριας Υπουργού κ. Αγαπηδάκη.

Ταυτόχρονα η κατάσταση στη στελέχωση των Κέντρων Υγείας παραμένει τραγική, μιας και στις μεγάλες ελλείψεις ιατρικού δυναμικού που ούτως ή άλλως υπήρχαν, επιπροστίθενται οι αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδότησης και τώρα προστίθεται και η απόλυση των 40 γιατρών, αφού η 2η ΥΠΕ ανακοίνωσε στις 1/3/2024 την απόλυση 40 γιατρών με αναδρομική ισχύ από 21/2/2024, σε εφαρμογή της απόφασης 4827/2023 του Μονομελούς Εφετείου Αθηνών, στο οποίο η ίδια είχε προσφύγει.

Ως αποτέλεσμα αυτής της συστηματικής απαξίωσης υποβαθμίζεται η λειτουργία των Κέντρων Υγείας, πάρα τις αγωνιώδεις προσπάθειες του εναπομείναντος προσωπικού. Η ευθύνη της  Κυβέρνησης είναι τεράστια και, όπως φαίνεται, καλά σχεδιασμένη με στόχο την πλήρη ιδιωτικοποίηση της Υγείας.

Η ελληνική κοινωνία πρέπει να αντιληφθεί το μέγεθος της απώλειας που εγκυμονούν οι κυβερνητικοί χειρισμοί στο δημόσιο αγαθό της υγείας και να θέσει άμεσα ανασχετικό φραγμό.