Αγρίνιο: Οικογένειες ζητούν εξηγήσεις για τους θανάτους στη ΜΕΘ του νοσοκομείου

Τους ιατρικούς φακέλους των συγγενών τους που κατέληξαν στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Αγρινίου ζητούν οι οικογένειες θυμάτων ενώ παράλληλα προτίθενται να ορίσουν τεχνικούς συμβούλους ώστε να διερευνηθούν σε βάθος οι συνθήκες από τις οποίες έφυγαν από τη ζωή τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Όπως έγινε γνωστό την περασμένη Δευτέρα, ο Εισαγγελέας Εφετών Δυτικής Στερεάς Ελλάδας Ευρυπίδης Νικολάου με εισαγγελική παραγγελία προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου ζήτησε να ερευνηθεί άμεσα η υπόθεση της υψηλής θνητότητας στη ΜΕΘ κορoνοϊού του νοσοκομείου Αγρινίου με εποπτεία εισαγγελικού λειτουργού, σε επίπεδο διοικητικών και νοσοκομειακών παραγόντων αλλά και γιατρών, ώστε να διαπιστωθεί αν ευσταθούν τα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας περί θνητότητας που μπορεί να αγγίζει ακόμη και το 100%.

Σύμφωνα με το karvasaras.gr, ο δικηγόρος των οικογενειών κ. Θανάσης Διαμαντόπουλος ανέφερε σε δηλώσεις του πως: «Έθεσαν σε αμφιβολία τις οικογένειες πολλών απ’ αυτούς που απεβίωσαν στη ΜΕΘ, με αποτέλεσμα να ζητήσουν τη διερεύνηση της υπόθεσης για να δουν τι ακριβώς έχει συμβεί.

Ζητήθηκε από την Εισαγγελία Αγρινίου η διερεύνηση της υπόθεσης και η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης γιατί με τον τρόπο αυτό θέλαμε να ζητήσουμε, εφόσον τους λάβει ο Εισαγγελέας, τους ιατρικούς φακέλους, να διορίσουμε τεχνικούς συμβούλους, να ελέγξουμε τι συνέβη και αν υπάρχουν παραλήψεις ή όχι».

Όπως υποστηρίζει μάλιστα ο κ. Διαμαντόπουλος, υπάρχουν και μάρτυρες από το νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου που προτίθενται να καταθέσουν σχετικά με τις συνθήκες που επικρατούν στο νοσοκομείο Αγρινίου και ειδικότερα στη ΜΕΘ κορονοϊού. «Έχουμε μαρτυρίες νοσηλευτικού προσωπικού για αμελή συμπεριφορά των θεραπόντων ιατρών. Είναι τέσσερις οικογένειες που δυστυχώς έχασαν πολύ νωρίς τους οικείους τους», συμπλήρωσε ο κ. Διαμαντόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι ο κορονοϊός στοίχισε τη ζωή σε 40 από τους 41 ασθενείς που μπήκαν το τελευταίο διάστημα στη ΜΕΘ του νοσοκομείου της πόλης ενώ ο διοικητής του Ανδρέας Τσώλης αναγκάστηκε σε παραίτηση μετά τις σφοδρές αντιδράσεις.
 
ΠΗΓΗ: DoumentoNews.gr